ВРП надала згоду на утримання під вартою судді Лариси Богомолової, яку підозрюють у держзраді

12:27, 5 травня 2023
Таке рішення прийнято за результатом розгляду подання заступника Генерального прокурора.
ВРП надала згоду на утримання під вартою судді Лариси Богомолової, яку підозрюють у держзраді
Фото: poltava.to
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

5 травня Вища рада правосуддя  надала згоду на утримання під вартою судді Полтавського районного суду Полтавської області Лариси Богомолової, відрядженої з Бердянського міськрайонного суду Запорізької області. Про це повідомляє офіційний сайт ВРП.

«Таке рішення прийнято за результатом розгляду подання заступника Генерального прокурора, яке надійшло 2 травня 2023 року.

Богомолова Л.В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 111 Кримінального кодексу України, а саме у державній зраді, тобто діянні, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України шляхом надання представнику іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчиненому в умовах воєнного стану.

Вища рада правосуддя вважає, що мотиви, наведені у поданні, є обґрунтованими, підтверджуються наданими матеріалами, які містять конкретні факти і докази, що можуть свідчити про вчинення суддею суспільно небезпечного діяння, визначеного Кримінальним кодексом України. Подання відповідає вимогам закону, містить обґрунтування необхідності застосування до судді такого запобіжного заходу, як утримання під вартою.

Розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу, зокрема у вигляді тримання під вартою, здійснюється слідчим суддею, судом», — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила голову Полтавського районного суду, яка працювала на фсб і «зливала» дані про захисників Маріуполя.

За даними відомства, на російську спецслужбу суддя вийшла за власної ініціативи на початку повномасштабного вторгнення рф. На той час вона перебувала у Бердянську, де працювала суддею у міськрайонному суді.

«Після захоплення південного міста жінка добровільно залишилась на тимчасово окупованій частині Запорізької області. Там вона «познайомилась» з представником фсб і дала йому згоду на негласне співробітництво на користь країни-агресора.

Встановлено, що наприкінці березня минулого року вона передала окупантам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення «Азов» з Маріуполя до району Мангуша.

Тоді за її «наводкою» загарбники намагалися виявити місцезнаходження українських військових.

Крім того, зрадниця закликала інших працівників суду підтримати російських окупантів і співпрацювати з ними.

Якщо чула заперечення – «здавала» людей до російських каральних органів.

Однак, влітку минулого року посадовиця виїхала на підконтрольну Україні територію, де згодом влаштувалась до Полтавського райсуду», — йдеться у повідомленні СБУ.

Співробітники СБУ викрили зловмисницю і поетапно задокументували злочинні дії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віталій Марчак
    Віталій Марчак
    заступник голови Чернівецького апеляційного суду
  • Ігор Залімський
    Ігор Залімський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду