Держаудитслужба ще рік тому попереджала про можливу аварію на станції метро «Поштова площа»: КМДА заперечує

16:42, 6 травня 2024
У КМДА відповіли, що повідомлення про можливе закриття станції метро «Поштова площа» є «маніпуляцією, щоб посіяти паніку».
Держаудитслужба ще рік тому попереджала про можливу аварію  на станції метро «Поштова площа»: КМДА заперечує
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна аудиторська служба заявила, що попереджала київську владу про можливі проблеми на станції метро «Поштова площа» ще рік тому. У свою чергу в КМДА зазначили, що станція метро «Поштова площа» працює у звичайному режимі як для перевезень, так і для цілодобового укриття населення під час повітряної тривоги.

У Держаудитслужбі зазначили, що минулого року проводили комісійні огляди та повідомляли владу столиці про можливі проблеми.

«Під час комісійного огляду Поштової площі, де досі залишається незавершеним будівництво наземних об’єктів – торгівельного комплексу з підземним музеєм, виявлені недовиконані роботи з гідроізоляції, водовідведення та водопониження.

Також були зафіксовані ознаки корозії металу та руйнування захисного шару бетону. Фахівці Держаудитслужби прийшли до висновків, що технічний стан об’єкта постійно погіршується, а його подальша експлуатація без консервації чи добудови вкрай небезпечна. Під загрозою руйнації опинився практично весь інфраструктурний вузол, яким є Поштова площа», - повідомляє відомство.

У Службі також заявляють, що повідомили профільний комітет КМДА про можливі проблеми із функціонування станції метро «Поштова площа». КМДА звинувачують у відсутності реакції через майже рік після аудиту.

У Департаменті транспортної служби КМДА натомість заявили, що повідомлення про можливе закриття станції метро «Поштова площа» є «маніпуляцією, щоб посіяти паніку».

У КМДА додали, що на станції провели позапланові перевірки, в результаті яких додаткових проблем не виявили.

Раніше ми писали, що  Києві не планують закривати станції метро «Тараса Шевченка» та «Почайна».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді