Польща продовжила абонплату терміналів Starlink для України

19:43, 6 травня 2024
Польща надала України понад 20 тисяч терміналів Starlink.
Польща продовжила абонплату терміналів Starlink для України
Джерело фото: Telegram / Михайло Федоров
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Польська сторона продовжує абонентську плату за термінали Starlink для України, повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров після зустрічі з віцепрем'єр-міністром та міністром цифровізації Республіки Польща Кшиштофом Гавковським.

«Польща — наш послідовний партнер по треку цифровізації. Країна надала понад 20 тисяч терміналів Starlink, які стали частиною критичною інфраструктури, вони забезпечують українців звʼязком та інтернетом. Сьогодні домовилися, що Польща продовжить абонплату цих терміналів. Вдячний колегам за це рішення», – зазначив Федоров.

Серед інших ключових результатів зустрічі були:

  • підписання меморандуму про співпрацю між міністерствами для спільного впровадження проєктів з цифровізації, розвитку IT-індустрії, штучного інтелекту та електронного урядування;
  • обговорення підтримки дата-центру для Державної податкової служби України, розташованого на території Польщі для забезпечення безпеки важливих даних.

За два роки російської агресії проти України уряд Польщі передав Україні 44 пакети військової допомоги, загальна сума якої становить майже 9 млрд доларів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді