Чи може вплинути нечітка печатка у трудовій книжці на зарахування стажу: відповідь ПФУ

10:15, 19 травня 2024
Нечіткий відбиток печатки у трудовій книжці не завадить зарахуванню стажу роботи, однак це можливо за однієї умови.
Чи може вплинути нечітка печатка у трудовій книжці на зарахування стажу: відповідь ПФУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Пенсійний фонд України роз’яснив, чи може вплинути нечітка печатка у трудовій книжці на зарахування стажу.

Так, до ПФУ надійшло запитання: «Протягом 2001-2002 років працював у лісгоспі, маю відповідний запис у трудовій книжці, але відбиток печатки, який поставлено під час звільнення, – нечіткий. Водночас в особистому кабінеті на вебпорталі я бачу дані про цей період роботи. Чи можуть взяти це до уваги?»

Зазначається, що в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України людина може ознайомитись з інформацією про наявний страховий стаж та розмір заробітної плати, яка враховується для розрахунку пенсії.

У випадках, коли в трудовій книжці відсутні необхідні записи або містяться неправильні чи неточні записи про періоди роботи, для підтвердження стажу обов’язково приймаються дані, наявні в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Зазначене положення передбачено Порядком підтвердження наявного стажу роботи для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.1993 N 637 (зі змінами).

Тобто за наявності в Реєстрі інформації про період, коли ви працювали в лісгоспі протягом 2001-2002 років, цей період буде зараховано до страхового стажу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віталій Марчак
    Віталій Марчак
    заступник голови Чернівецького апеляційного суду
  • Ігор Залімський
    Ігор Залімський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду