НАЗК та АРМА співпрацюватимуть у розшуку необґрунтованих активів за кордоном

11:29, 17 травня 2024
Обсяги обміну інформацією та інші аспекти взаємодії двох антикорупційних органів буде закріплено відповідним меморандумом.
НАЗК та АРМА співпрацюватимуть у розшуку необґрунтованих активів за кордоном
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції та Агентство з розшуку та менеджменту активів посилюють співпрацю у розшуку необґрунтованих активів за кордоном.

НАЗК розширює можливості з розшуку активів за кордоном, оскільки це питання є критично важливим для притягнення до відповідальності і, як наслідок, стягнення таких активів до бюджету України. Про це заявив голова НАЗК Віктор Павлущик під час робочої зустрічі з керівництвом АРМА.

«АРМА може посилити НАЗК з розшуку активів за кордоном у справах про необґрунтовані активи в межах моніторингу способу життя та при проведенні повних перевірок декларацій. Обсяги обміну інформацією та інші аспекти взаємодії двох антикорупційних органів буде закріплено відповідним меморандумом», - повідомив Віктор Павлущик.

Голова АРМА Олена Дума розповіла, що співпраця з НАЗК має посилити роботу АРМА з розшуку активів посадових осіб, які, використовуючи своє службове становище на керівних посадах в органах державної влади, розкрадали кошти державного бюджету.

«Ми зробимо все можливе, щоб за запитом НАЗК було не лише знайдено виведене за кордон і сховане майно, але і щоб воно працювало на державу. Для цього ми використаємо всі можливі інструменти, якими володіємо в різних куточках світу», - наголосила Олена Дума.  

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віталій Катющенко
    Віталій Катющенко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Євген Мацький
    Євген Мацький
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду