Штрафи за перевезення дітей без автокрісла: скільки коштуватиме порушення закону

11:30, 19 ноября 2019
20 листопада набуває чинності закон щодо адміністративної відповідальності за порушення правил перевезення дітей.
Штрафи за перевезення дітей без автокрісла: скільки коштуватиме порушення закону
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Закон №224-ІХ «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей» опубліковано в офіційній газеті Верховної Ради «Голос України».

Закон є доповненням до статті  121 Кодексу України про адміністративні правопорушення частинами десятою та одинадцятою, у яких встановлюється адміністративна відповідальність за порушення правил перевезення дітей та за вчинення такого правопорушення повторно протягом року відповідно.

У законі визначено, що порушення правил перевезення дітей тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі 13 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн). Якщо відбудеться повторне порушення закон, то сума штрафу становитиме 850 гривень, тобто 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Громадянам перевозити дітей, зріст яких менше як 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, а також дітей до 16-річного віку в кузові будь-якого вантажного автомобіля та організовані групи дітей у темну пору доби, заборонялося й раніше, але відтепер за законом України штрафи будуть накладатися на всіх порушників.

Водночас на органи Національної поліції покладено обов’язок розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені у частинах десятій та одинадцятій статті 121 КУпАП (зміни до частини першої статті 222).

Закон набирає чинності наступного дня після його опублікування.

Як повідомлялося раніше, закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей» (№1150) Верховна Рада ухвалила 29 жовтня. Президент підписав його 15 листопада.

Раніше «Судово-юридична газета» вже писала про нововведення у роботі таксі: Мінінфраструктури доопрацьовує новий законопроект.

 Також ми повідомляли, що депутати перейнялися захистом неповнолітніх та внесли законопроект про відповідальність за порушення правил перевезення дітей.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Кухар
    Наталія Кухар
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Олексій Крестьянінов
    Олексій Крестьянінов
    заступник голови Східного апеляційного господарського суду
  • Дмитро Лук’янов
    Дмитро Лук’янов
    заступник голови Вищої ради правосуддя
  • Валерія Чорна
    Валерія Чорна
    суддя Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду