Піар за пів мільйона замість правосуддя

15:10, 24 сентября 2020
Останнім часом новини про діяльність Державної судової адміністрації України викликають стійкий когнітивний дисонанс.
Піар за пів мільйона замість правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Роман Бабій,

український правник, політик, народний депутат України IX скликання,

спеціально для «Судово-юридичної газети»

Останнім часом новини про діяльність Державної судової адміністрації України викликають у мене стійкий когнітивний дисонанс. Ось, наприклад, свіженьке. 

До кінця 2020 року ДСА витратить пів мільйона гривень  на комплекс інформаційних дій з просування в українському медійному полі. Згідно з тендерною документацією, ДСА закупила «послуги з розробки комунікаційної стратегії та програми заходів, спрямованих на реалізацію розробленої комунікаційної програми, організації та управління роботи зі ЗМІ, інформаційний аналіз медійного ринку, що стосується Замовника, а також послуги з розробки, створення, розміщення та просування інформаційних матеріалів на національних інтернет-порталах, в соціальній мережі Facebook, на телебаченні та інших ЗМІ». 

Тендер на Prozorro завершено, переможця проголошено, тож гроші на PR для ДСА у судовій системі знайшлися. Але! Зі слів голови ДСА Зеновія Холоднюка, в Україні існує критичний брак фінансування судової системи. 

Нещодавно пресслужба ДСА вчергове звернулася до найвищих державних установ України з проханням терміново профінансувати українську судову систему на 969,7 млн гривень. За їхньою інформацією, на сьогодні суди позбавлені можливості провести навіть мінімально необхідні поточні закупівлі матеріалів для здійснення судочинства. Не вистачає конвертів, марок, дисків відео- та звукозапису, паперу, витратних матеріалів для оргтехніки… Немає грошей на інтернет, телефонію, оплату роботи присяжних… А на піар - є.

Навіть вчора, за повідомленням sud.ua, під час засідання у Вищому антикорупційному суді, де розглядалося питання про його відсторонення від посади, Зеновій Холоднюк вчергове повідомив, що судову систему України до кінця року необхідно профінансувати, як мінімум, на 2,3 мільярда гривень. 

Може, на фоні цієї суми пів мільйона гривень на PR в ЗМІ та соцмережах і не здаються великою сумою. Однак, чи не краще витратити ці гроші на більш нагальні потреби - ті ж самі марки, конверти та папір для поточної діяльності судової системи? 

Навіщо ДСА аналіз медійного ринку? Що саме вони хочуть побачити в аналітичних звітах? Чи не збираються вони таким чином переконати Верховну Раду в своїй ефективності, корисності та необхідності?

Можу запропонувати спосіб, в який можна досить просто зекономити державі ці пів мільйона гривень. Достатньо зосередитися не на медійних проявах, а на конкретних результатах та успішних кейсах, про які будуть говорити без будь-якого додаткового “створення, розміщення та просування”.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Автор: Роман Бабій
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду