Чорнобильцям, афганцям, дітям війни!

21:44, 20 февраля 2012
Після рішення конституційного суду України від 26 грудня 2011 року у справі за конституційними поданнями...
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Після рішення конституційного суду України від 26 грудня 2011 року у справі за конституційними поданнями 49 народних депутатів України, 53 народних депутатів України і 56 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) пункту 4 розділу VII „Прикінцеві положення“ Закону України „Про Державний бюджет України на 2011 рік“, органи Пенсійного Фонду України стали звертатись до судів з заявами, про перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами.

Мова йде про судові рішення, прийняті на користь «чорнобильців», «афганців», «дітей війни». та до цього часу фактично на їх користь так і не виконані.

Відповідно до статті 245 Кодексу адміністративного судочинства України, однією з підстав перегляду судового рішення за ново виявленими обставинами є встановлення Конституційним Судом України неконституційності закону, іншого правового акта чи їх окремого положення, застосованого судом при вирішенні справи.

Рішенням конституційного суду України від 26 грудня 2011року жоден закон, інший правовий акт чи їх окреме положення, неконституційним не визнано.

Посилання органів ПФУ на загадане рішення КСУ як на істотну для справи обставину, що не була і не могла бути відома органу ПФУ на час розгляду справи, є необґрунтованим та безпідставним.

Обґрунтовуйте вищевикладеним Ваші заперечення, адресовані суду.

З повагою, Авторгов Андрій Миколайович, адвокат, кандидат юридичних наук.

Автор: Авторгов
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва