Посилили соцзахист ветеранів війни: Рада прийняла закон

11:55, 6 декабря 2018
Проект Закону зареєстровано за №8519.
Посилили соцзахист ветеранів війни: Рада прийняла закон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 6 грудня, Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у XX столітті", повідомляється на сайті парламенту.

Законом надано статус учасника бойових дій особам, які брали участь у всіх формах збройної боротьби за незалежність України у XX столітті у складі:

  • Української повстанської армії;
  • Української повстанської армії отамана Тараса Боровця (Бульби) «Поліська Січ»;
  • Української народної революційної армії (УНРА);
  • Збройних підрозділів Організації українських націоналістів.

Відповідно до Закону України «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті» вони визнані борцями за незалежність України у XX столітті.

Порядок надання статусу учасника бойових дій вказаним особам встановлюється Кабінетом міністрів України. Відповідні зміни внесено до статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», пункт 16 якого викладено у новій редакції.

Проект Закону зареєстровано за №8519.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що український парламент підтримав Закон №8450 «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», за це рішення проголосували 236 депутатів. Закон спрямований на гармонізацію законодавства України із законами ЄС.

Крім того, 4 грудня депутати Верховної Ради України прийняли законопроект №6211 «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про судовий збір» щодо створення умов для забезпечення доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень судів», розробником якого є Міністерство юстиції України. За цей законопроект віддали свої голоси 228 нардепів.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва