Порошенко схвалив створення Єдиного реєстру ветеранів війни

14:46, 26 февраля 2019
Відповідний закон Президент підписав 26 лютого.
Порошенко схвалив створення Єдиного реєстру ветеранів війни
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Глава держави підписав законопроект №9508 «Про внесення змін до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» про Єдиний державний реєстр ветеранів війни».

Згідно із законом, це буде єдина державна інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для збору, реєстрації, накопичення, зберігання, захисту та знеособлення інформації про ветеранів війни, осіб з особливими заслугами перед Батьківщиною та постраждалих учасників Революції гідності, членів сімей таких осіб.

Закон зазначає, що реєстр створюється задля забезпечення обліку осіб, перерахованих вище, реалізації пільг та інших соціальних гарантій для цих громадян, адміністрування їхніх потреб, координації діяльності органів виконавчої влади та у випадках, передбачених законом, органів місцевого самоврядування, з питань соціального захисту ветеранів та їхніх сімей.

Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування зобовязані безкоштовно надавати інформацію, необхідну для формування та реалізації реєстру.

Відповідальним за забезпечення формування та ведення реєстру є Міністерство у справах ветеранів, яке є і його розпорядником. Разом з тим Кабінет міністрів визначатиме порядок створення, ведення, доступу до відомостей реєстру та їх використання.

Закон набере чинності за день після його публікації.

Як зазначалося раніше, Верховна Рада схвалила участь іноземних військових у навчаннях в Україні.

Також «Судово-юридична газета» писала про те, що Президент підписав закон, що забороняє росіянам бути спостерігачами на виборах.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва