Закон про мову: майже всі фракції підтримали документ

14:13, 11 марта 2019
Питання закону про мову розглядала погоджувальна рада ВРУ.
Закон про мову: майже всі фракції підтримали документ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Погоджувальна рада ВРУ підтримала розгляд у парламенті законопроекту №5670-д (проект Закону про забезпечення функціонування української мови як державної). Про це повідомляє Telegram-канал PolitEyes.Рада.

У повідомленні зазначається, що це рішення підтримали майже всі групи та фракції. Проти розгляду цього законопроекту виступили тільки депутати з Опоблоку.

«Біснуються якраз ті, хто протягом століть знищував українську ідентичність, хто протягом століть валуєвськими указами русифікував Україну і Київ і всю нашу державу протягом Радянського Союзу, і тому тепер у вас така велика ненависть і злість. Я хочу повідомити, що так само, як були прийняті декомунізація, закони про освіту, про квоти, про церкву, коли ви біснувалися, так само буде прийнято і закон про українську мову. Це обов’язок українського парламенту. І ні ваше біснування, ні ваша ненависть не зупинять ані мене, ані український парламент», — заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні погоджувальної ради.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, законопроект №5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної» у жовтні 2018 року він був прийнятий у першому читанні. Документ передбачає створення Національної комісії зі стандартів державної мови та запровадження посади уповноваженого із захисту державної мови.

Також ми повідомляли, що в Раді зареєстровано законопроект, який передбачає покарання для нардепів за прогули. Проект закону про внесення змін до КУпАП передбачає покарання для депутатів у вигляді громадських робіт.

Окрім того, Верховна Рада схвалила законопроект про внесення змін до Конституції України про незворотність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області