ДБР закликало Раду підтримати законопроект про зміни у Бюро

16:14, 12 марта 2019
У Бюро повідомили, що законопроект №5395-Д дозволить ДБР запрацювати на повну.
ДБР закликало Раду підтримати законопроект про зміни у Бюро
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідувань закликало депутатів Верховної Ради України проголосувати за законопроект №5395-Д «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань». Про це передає прес-служба Бюро.

«У діючому законі про ДБР немає посади оперативного працівника — час законодавцям виправити цей суттєвий недолік.

Сподіваємося, така можливість буде вже цього сесійного тижня, адже проект закону №5395-Д чекає на розгляд у другому читанні ще з травня минулого року. Законопроект важливий насамперед тим, що передбачає необхідні зміни для створення власних оперативних підрозділів Державного бюро розслідувань.

Закликаємо депутатів підтримати необхідні зміни до законодавства та допомогти ДБР запрацювати на повну», — йдеться у повідомленні.

 

 

Раніше «Судово-юридична газета» публікувала інтерв’ю з директором ДБР. Роман Труба пояснив, чому на заступників директорів теруправлінь покладено обов’язки начальника слідства та як неприйняття змін до закону про ДБР впливає на роботу Бюро.

Також повідомлялося, що заважає ДБР повноцінно працювати.

Крім того, 15 березня відбудеться експертне обговорення змін до «Положення про Раду громадського контролю при Державному бюро розслідувань», а також нової форми виборів членів РГК шляхом інтернет-голосування.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді