Депутати, судді, прокурори та безробітні – фоторепортаж з першого етапу відбору на Голову САП

16:45, 17 марта 2021
Кандидати мали за 100 хвилин відповісти на 100 питань і дати щонайменше 80 правильних відповідей, щоб пройти далі.
Депутати, судді, прокурори та безробітні – фоторепортаж з першого етапу відбору на Голову САП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17 березня на базі виставкового центру «Акко» відбувся перший етап довгоочікуваного відбору на посади до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). До першого етапу тестування за словами голови Конкурсної комісії Катерини Коваль допустили 133 особи. Серед кандидатів були народні депутати, судді, прокурори, адвокати і навіть безробітні.

Учасники тестування почали збиратися біля виставкового центру задовго до початку реєстрації та самого тестування – декого можна було побачити тут майже за годину до початку. Бажання поділитися своїми думками щодо тестування мали далеко не всі кандидати. Зокрема, говорити про конкурс відмовився голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики Андрій Костін, який претендує на зайняття вакантної посади Керівника САП. Втім, більшість з них свої шанси на проходження у другий етап оцінювала оптимістично.

На свій пресбрифінг Катерина Коваль принесла банер, на якому були зображені відчинені двері – символ початок конкурсу. За цими дверима зображені сходи догори, що символізує багатоетапність відбору. За словами пані Коваль, головне – це те, що з-посеред 133 кандидатів, які сьогодні брали участь у тестуванні, є майбутні переможці конкурсу. Комісія сподівається, що вже у травні усі вакантні посади будуть заповнені за результатами цього конкурсу.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Конкурсна комісія САП обмежила кількість кандидатів, яких допустять до перевірки поліграфом.

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва