Розгляд корпоративних спорів: КГС ВС узагальнив судову практику за 2018 рік

13:13, 13 февраля 2019
Судова палата КГС ВС підготувала огляд за результатами вивчення практики господарських судів.
Розгляд корпоративних спорів: КГС ВС узагальнив судову практику за 2018 рік
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прес-служба Верховного Суду опублікувала огляд за результатами вивчення судової практики розгляду господарськими судами справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів за період з 1 січня по 30 листопада 2018 року.

Огляд підготувала Судова палата для розгляду справ щодо корпоративних спорів та цінних паперів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.

З оглядом можна ознайомитись за посиланням.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що КГС ВС підготував систематизований огляд практики суду у справах, пов’язаних з банківським законодавством. Матеріал оприлюднила суддя Верховного Суду Ганна Вронська.

Також ми повідомляли, що Касаційний господарський суд у своїй постанові пояснив, що не може бути підставою для відмови у виплаті дивідендів. Суд розглянув справу акціонера ПАТ.

Ще раніше КГС ВС висловився щодо представництва прокурором інтересів держави в особі державного концерну оборонно-промислового комплексу. Верховний Суд вирішив, що, відкриваючи провадження в інтересах держконцерну, прокурор тим самим діяв в інтересах держави.

Окрім того, Судова палата з земельних відносин і права власності КГС ВС відзвітувала за 2018 рік. Судова палата представила результати своєї роботи минулого року.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді