Оксана Маркарова анонсувала окрему програму роботи нової Податкової служби з ФОПами

17:35, 25 октября 2019
Обслуговування малого і мікробізнесу повинно стати пріоритетом, без будь-якого податкового тиску, — наголосила міністр фінансів.
Оксана Маркарова анонсувала окрему програму роботи нової Податкової служби з ФОПами
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Для справжніх фізосіб-підприємців та мікробізнесу на першій-другій-третій групах ризику ніякого немає. Ми не чіпаємо ліміти. Більше за те, для другої групи парламент збільшив ліміт до двох з половиною мільйонів», — прокоментувала міністр фінансів України Оксана Маркарова в інтерв’ю виданню LB.UA нещодавно ухвалений закон про РРО.

Вона наголосила, що підприємцям не треба встановлювати собі дорогі касові апарати, які через посередників коштують чимало та є недешевими в обслуговуванні.

«Ми пропонуємо безкоштовну електронну програму на сайті Державної податкової служби, яку по API можуть забирати всі. Ми відтестували вісім новітніх програм. Відтестуємо стільки, скільки треба, — хоч 50, хоч 100. Ця фіскалізація настане тільки 1 січня 2021 року. Вона буде зручна, безкоштовна і не тягнутиме за собою якихось драконівських штрафів», — пояснила міністр.

Оксана Маркарова наголосила, що закон було ухвалено не задля додаткових надходжень до бюджету, а для того, щоб малий бізнес вів свої справи прозоро, не витрачаючи на це додаткових ресурсів.

А ось на великі компанії, які ухилялися від сплати податків, маскуючись під ФОПи, чекають зміни. 

«Вони мають рік на те, щоби поправити свою бізнес-модель і сплачувати податки як належить», — зазначила Маркарова.

«От і все, що зміниться. Тобто ніякого драматизму, ніякого погіршення. На жаль, наразі ми чуємо багато міфів, які поширюють великі компанії, а не сам малий бізнес. І ми зараз, ще за рік до запровадження, втілимо спеціальну програму для справжніх ФОПів, щоб відповісти на їхні побоювання тиску з боку податківців. Не тільки тиску не буде, а буде окрема програма роботи нової Податкової служби з малим бізнесом.

Міністерство фінансів і Податкова служба дуже чітко комунікують з підприємцями. Обслуговування малого і мікробізнесу взагалі повинно стати пріоритетом, без будь-якого податкового тиску», — пояснила міністр фінансів.

Раніше «Судово-юридична газета» вже писала про те, що Пленум ВС вимагає ветувати законопроект 1008.

Також оприлюднювали нові правила для встановлення факту народження або смерті на тимчасово окупованій території.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси