Приватні виконавці вирішили провести флешмоб для Мін’юсту

11:29, 18 декабря 2020
#немаєнедоліків: приватні виконавці вирішили пояснити Мін'юсту, чому автоматизована система виконавчого провадження має проблеми.
Приватні виконавці вирішили провести флешмоб для Мін’юсту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Автоматизована система виконавчого провадження (АСВП) часто «зависає». Через це, поки виконавець намагається зладити з АСВП, боржник у цей час декількома натисканнями в системі «клієнт–банк» може перевести кошти на інші рахунки.

Оскільки Мін'юст вважає АСВП досконалою, приватні виконавці ініціювали флешмоб для Мін'юсту.

 «#немаєнедоліків» Реєстрація виконавчих документів, документів виконавчого провадження, фіксування виконавчих дій здійснюється державними та приватними виконавцями в автоматизованій системі виконавчого провадження (АСВП). Як приватні, так і державні виконавці мають багато нарікань на роботу цієї системи: позаяк вона є не досить досконалою і часто "зависає".

Це означає те, що поки виконавець "бореться" з АСВП, боржник у цей час декількома натисканнями клавіші в системі "клієнт-банк", може спокійно "переганяти" кошти, а автоматизованої системи арешту коштів в Україні немає.

На всі наші претензії до роботи АСВП Міністерство юстиції України, до відання якого відноситься Державне підприємство "Національні інформаційні системи" відмахується від нас, як від надокучливих мух.

Більш того, нещодавно профільний заступник міністра заявив, що "АСВП не має недоліків". Тому Асоціація приватних виконавців України вирішила провести такий собі флешмоб "#немає недоліків" аби привернути увагу до цієї проблеми, до якого я також приєднуюсь», - зазначив приватний виконавець Андрій Авторгов.

 Нагадаємо, що в лютому 2020 року міністр юстиції Денис Малюська обіцяв, що до кінця року всі банки країни мають працювати у системі автоматизованого арешту. Однак мрії очільника відомства не справдилися.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва