Міністерство аграрної політики та продовольства повністю легалізовано

15:23, 6 января 2021
Вступила в дію Постанова Кабінету Міністрів України № 1344, якою скасовується попередня ліквідація міністерства.
Міністерство аграрної політики та продовольства повністю легалізовано
Джерело фото: agropolit.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабмін запустив процес відродження Міністерства аграрної політики та продовольства. Із 6 січня 2021 року вступила в дію Постанова Кабінету Міністрів України № 1344 «Деякі питання оптимізації системи центральних органів виконавчої влади», якою відміняється рішення про реорганізацію Міністерства аграрної політики та продовольства шляхом приєднання до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

«Визнати таким, що втратив чинність, абзац другий пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 2 вересня 2019 р. № 829 «Деякі питання оптимізації системи центральних органів виконавчої влади», - йдеться у нинішній Постанові КМУ.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та відроджене Міністерство аграрної політики та продовольства мають тепер у місячний строк забезпечити підготовку і внесення до Кабінету Міністрів України проектів положень про відповідні центральні органи виконавчої влади, а також пропозиції щодо внесення змін до актів, що випливають з цієї постанови.

«Найближчим часом Міністерство аграрної політики та продовольства буде повністю відновлене і вже розпочне роботу. Попереду багато завдань та викликів, над якими потрібно працювати: це і формування дієвої стратегії розвитку галузі на найближчі 10 років, і поступальний рух земельної та аграрної реформи,  запуск прозорого державного реєстру одержувачів бюджетної підтримки,  впровадження повноцінного агрострахування, комплексне вирішення проблеми зрошення та залучення інвестицій для таких проектів, врегулювання складних викликів у біобезпеці і якості продовольства. Тепер аграрії мають свій голос в уряді», - поділився планами на своїй сторінці у фейсбук новопризначений аграрний міністр Роман Лещенко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Антоніна Славицька
    Антоніна Славицька
    народний депутат України, кандидат юридичних наук
  • Віталій Зуєв
    Віталій Зуєв
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Палюх
    Наталія Палюх
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Світлана Таран
    Світлана Таран
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду