Дисциплінарна комісія приватних виконавців засідатиме виключно за правилами Мін’юсту

19:19, 14 января 2021
Приватним виконавцям відмовили брати участь у засіданні ДК в режимі відеоконференцзв’язку через особисті технічні засоби.
Дисциплінарна комісія приватних виконавців засідатиме виключно за правилами Мін’юсту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції України відмовило АПВУ у проханні дозволити приватним виконавцям та Дисциплінарним уповноваженим АПВУ брати участь у засіданні Дисциплінарної комісії приватних виконавців у режимі відеоконференцзв’язку через особисті технічні засоби. Про це повідомляє пресслужба Асоціації приватних виконавців України.

Керівництво АПВУ мотивувало своє прохання необхідністю враховувати карантинні обмеження, запроваджені у зв’язку із епідемією короновірусу.

Але регулятор залишився невблаганним – приватні виконавці та Дисциплінарні уповноважені можуть підключатись до засідання Дисциплінарної комісії приватних виконавців виключно в приміщеннях територіальних управлінь Мін’юсту або безпосередньо в приміщенні міністерства.

Причина відмови більше схожа на формальну: «…засідання Дисциплінарної комісії у режимі відеоконференцзв’язку проводиться через програмну систему True Conf… Водночас звертаємо увагу, що державним підприємством «Національні інформаційні системи» повідомлено, що кількість ліцензій програмної системи True Conf для забезпечення можливості проведення відеоконференцзв’язку на даний час є недостатньою для забезпечення потреб Міністерства юстиції України. Враховуючи вищевикладене, повідомляємо про відсутність можливості забезпечення участі Дисциплінарних уповноважених в засіданні Комісії в режимі відеоконференцзв’язку через особисті технічні засоби».

«Ми живемо в епоху цифровізації. Проведення засідань Дисциплінарної комісії у режимі відеоконференцзв’язку з власних робочих кабінетів допомагає суттєво зекономити час, а в нинішніх пандемічних реаліях ще й захистити здоров’я членів Комісії та запрошених осіб. Тому вважаємо, що регулятор зобов’язаний все-таки дозволити членам АПВУ та Дисциплінарним уповноваженим брати участь у засіданнях Дисциплінарної комісії у режимі відеоконференції з власних робочих місць. Абсолютно неприпустимо змушувати приватних виконавців відвідувати приміщення міжрегіональних управлінь Мін’юсту, де близько 25 відсотків працівників хворіють, і не виключено, що саме на Covid-19», - прокоментував відповідь Департаменту державної виконавчої служби Мін’юсту голова АПВУ Віталій Чепурний.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Антоніна Славицька
    Антоніна Славицька
    народний депутат України, кандидат юридичних наук
  • Віталій Зуєв
    Віталій Зуєв
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Палюх
    Наталія Палюх
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Світлана Таран
    Світлана Таран
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду