Рада приватних виконавців розгляне етичність поведінки свого колеги під час опису майна боржника

16:00, 18 января 2021
Після проведення опису майна боржника невідомі особи потрощили все у будинку.
Рада приватних виконавців розгляне етичність поведінки свого колеги під час опису майна боржника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

21 січня 2021 року у режимі відеоконференції Рада приватних виконавців України проведе своє засідання, на якому, серед інших питань, збирається розглянути поведінку приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Миколи Солонька на предмет дотримання ним Кодексу професійної етики під час здійснення виконавчих дій у грудні минулого року.

Асоціація приватних виконавців вже повідомляла, що стривожена ситуацією, в якій фігурує приватний виконавець.

«Ми зацікавлені в тому, щоб в лавах АПВУ були професійні люди, які свою діяльність проводять відповідно до законодавства, дотримуються етичних принципів і моральних засад. Історію з Солонько беру на контроль Ради приватних виконавців України. Впевнений, ми зможемо розібратись, що насправді відбулось під час опису майна. Якщо приватний виконавець винен – він понесе відповідальність», - заявив тоді голова АПВУ Віталій Чепурний.

Нагадаємо, що сталося: 22 грудня приватний виконавець Микола Солонько приїхав в село Крюківщина Київської області за місцем реєстрації та проживання боржниці для перевірки її майнового стану та опису рухомого майна.

Житловий будинок та земельна ділянка, де проживає боржниця, не належить їй, проте власник надав безперешкодний доступ приватному виконавцю та понятим до помешкання для проведення виконавчих дій.

Боржниця також була весь час присутня при проведенні опису та вилученні належного їй рухомого майна, хоча від підпису у постанові відмовилась.

Вже після закінчення виконавчих дій з опису та арешту рухомого майна боржниці, у присутності усіх учасників зазначеної процедури: приватного виконавця, понятих, боржниці, її адвокатів, представника власника житлового будинку - до помешкання увірвалися невідомі особи, які побили вікна, потрощили двері, меблі, сантехніку та інше майно, відключили світло.

Представники боржниці звинуватили приватного виконавця у змові з погромниками.

Приватний виконавець відразу поінформував профільну асоціацію про інцидент, докладно описав свою версію подій і сподівається на підтвердження бездоганності своєї ділової репутації.

АПВУ вже зробила свою перевірку зазначених обставин, результати якої, очевидно, і будуть оголошені у четвер.

Судячи зі стриманої реакції колег по цеху Миколи Солонька, у професійній спільноті також чекають на детальний та об’єктивний розгляд ситуації.

Як висловився з цього приводу приватний виконавець Андрій Авторгов: «Виконавчі дії це завжди конфлікт і емоції. Іноді сторони виконавчого провадження поводять себе неадекватно, і виконавець не завжди може цьому завадити».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Антоніна Славицька
    Антоніна Славицька
    народний депутат України, кандидат юридичних наук
  • Віталій Зуєв
    Віталій Зуєв
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Палюх
    Наталія Палюх
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Світлана Таран
    Світлана Таран
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду