Мільйони на рахунках і «під подушкою» та квартира в РФ – декларація міністра розвитку економіки

08:20, 25 марта 2021
Відповідно до інформації з його декларації Ігор Петрашко є не лише гривневим, але й доларовим мільйонером.
Мільйони на рахунках і «під подушкою» та квартира в РФ – декларація міністра розвитку економіки
Джерело фото: Рубрика
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вже зовсім скоро прийде 1 квітня. Це не лише День дурня, але й дата офіційного завершення цьогорічної кампанії декларування. І чим ближче до дедлайну, тим більше посадовців подають відомості про свої заробітки і майно, що вони їх заробили протягом року, що минув. На сьогоднішній день декларації подали близько половини членів та членкинь Кабінету Міністрів. І серед них власником однієї з найцікавіших є міністр розвитку економіки Ігор Петрашко.

Розпочнемо з того, що згідно з інформацією у декларації пан Петрашко є мільйонером. Так, міністр володіє 4,5 мільйонів гривень готівкою та на рахунках, ще майже 1,5 мільйони знаходяться у власності його дружини. Втім, Ігор Петрашко є не лише гривневим, але й доларовим мільйонером – пів мільйона доларів він зберігає готівкою, ще 800 тисяч – у банку, а ще майже 400 тисячами володіє його дружина. Також у родини у власності знаходиться ще майже 5 мільйонів гривень у автомобільному еквіваленті – Range Rover Sport (2017 року випуску) за 2,6 млн та Toyota Land Cruiser 200 (2020 року) за 2,3 млн грн.

Так само не мало «на балансі» родини і нерухомості. Петрашко володіє квартирою у Києві на 89,6 квадратів із паркомісцем, половиною житлового будинку у Львові та гаражем у Львівській області. А доповнює цю скромну картину нерухомість, зареєстрована на дружину. Так, Світлана Петрашко володіє земельною ділянкою на 1500 квадратних метрів під Києвом, на якій розташовується житловий будинок на 400 квадратів. Вартість землі у декларації не вказана, а будинок подружжю Петрашків обійшовся у 2011 році у 1,7 млн грн. Також Світлана з 2001 року володіє квартирою у Російській Федерації на 100 квадратних метрів вартістю майже 3,5 мільйонів гривень.

При цьому серйозних підстав говорити про те, що нажив це майно якимось недоброчесним шляхом, немає. Так, виходячи з інформації з декларації Ігоря Петрашка за 2019, він заробляв цілком достатньо для того, що купувати відповідне майно. У позаминулому році він лише за основним місцем роботи заробив 13,6 мільйонів гривень, або понад 1 млн на місяць.  А за два з невеликим місяці 2020 року – до призначення на посаду міністра – за основним місцем роботи Петрашко заробив 6,1 мільйони грн, або майже 3 млн на місяць.

На фоні таких сум 50 тисяч на місяць у міністерському кріслі виглядають, м’яко кажучи, не дуже солідно. Та і взагалі постає питання про те, навіщо була потрібна державна служба та посада міністра людині із таким заробітком і посадою у великій корпорації?

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що депутати зареєстрували у парламенті законопроект, що передбачає зміни до правил декларування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Едуард Іванов
    Едуард Іванов
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Олег Новіков
    Олег Новіков
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олег Тимошенко
    Олег Тимошенко
    заступник голови Північно-західного апеляційного господарського суду
  • Володимир Сіверін
    Володимир Сіверін
    член Етичної Ради