Міністр розвитку громад Болівії постане перед судом – отримання ним хабара зафіксували на відео

08:00, 20 апреля 2021
Президент країни заявив, що посадовець має постати перед судом, у той час як адвокат цілком заперечує причетність свого клієнта до корупції.
Міністр розвитку громад Болівії постане перед судом – отримання ним хабара зафіксували на відео
Джерело фото: фото з відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Згідно з дослідженням Transparency International Україна у 2020 році посіла 117 місце у Індексі сприйняття корупції. Проте цей Індекс не можна сприймати як абсолютну істину. Зокрема, є факти, які свідчать, що в Україні корупція «дорожча». У той час, як посадовець поліції в Україні отримує хабар у понад 30 тисяч доларів, урядовцям країн, що нібито знаходяться нижче в Індексі, доводиться задовольнятися меншими пропозиціями.

Як повідомляє BBC, у Болівії поліція заарештувала очільника Міністерства розвитку громад та територій Едвіна Чаракайо за отримання хабара у розмірі 20 тисяч доларів. Болівія за версією Transparency International знаходиться на 7 сходинок нижче за Україну.

Поліція Болівії стверджує, що міністра заарештували на підставі відео, на якому Чаракайо забирає сумку з грошима у центрі міста Ла Пас. Адвокат посадовця заперечує вину свого клієнта і наполягає, що його підставили. Правоохоронці ж стверджують, що міністр зловживав своїм становищем і отримував від третіх осіб неправомірну вигоду за ухвалення рішень, що стосувалися земельних питань.

Міністр внутрішніх справ Едуардо дель Кастійо заявив, що ці 20 тисяч були «винагородою» Чаракойо за ухвалення рішення про передачу прав власності на ферму у регіоні Санта Круз. Президент країни після затримання зазначив, що уряд Болівії не буде покривати корупцію, хай би кого звинувачували у відповідних злочинах. Він також додав: «Пана Едвіна Чаракойо заарештували і він постане перед судом, так буде правильно».

Видання TeleSUR доповнює картину тим фактом, що раніше був затриманий ще один посадовець із галузі регіонального розвитку. Його заарештували за фактом вимагання 80 тисяч доларів за вивільнення певної земельної ділянки. Поліція стверджує, що частина цих коштів у кінцевому результати мала надійти до Едвіна Чаракайо. Заарештованого призначили на посаду міністра у грудні 2020 року. Його попередника президент звільнив з посади через порушення, пов’язані із конфліктом інтересів (призначав близьких на посади підлеглих), та зловживання посадовим становищем.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 80% вироків Вищого антикорупційного суду у цьому році стосувалися суддів. З них винними обвинуваченням визнали у 100% випадків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді