У Печерському райсуді прокоментували появу в мережі копії рішення з ознаками ненормативної лексики

15:00, 24 ноября 2021
Чи дійсно суддя Печерського суду послав протокол про порушення карантину підприємцем «куди подалі»: коментар.
У Печерському райсуді прокоментували появу в мережі копії рішення з ознаками ненормативної лексики
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

24 листопада у мережі шириться копія постанови судді Печерського районного суду міста Києва Олега Білоцерківця від 26 липня 2021 року по справі стосовно несвоєчасного закриття закладу підприємцем, що останній мусив зробити через карантин. Суддя закрив дане провадження через сплив строків притягнення особи до адмінвідповідальності. Але зацікавило це рішення громадськість тим, що у копії начебто застосована ненормативна лексика. Так, протокол поліції, судячи з розповсюдженої копії рішення, суддя послав «куди подалі».

Слід зауважити, що раніше «Судово-юридична газета» писала про практику судів із цього питання, а також про недоліки протоколів поліції про порушення карантину.

Ми звернулися до Печерського районного суду за коментарем.

«У зв'язку з поширенням окремими ЗМІ неперевіреної інформації щодо винесення 26 липня 2021 року ухвали Печерського райсуду Києва у справі №747/15353/21-п, яка містить слово з ознаками ненормативної лексики, зазначу таке.

Це рішення суду стосувалося скоєння адміністративного правопорушення за статтею 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення. Ним провадження щодо особи було закрито за спливом строків притягнення до адміністративної відповідальності зі встановленням вини відповідної особи.

Зміст постанови суду містить посилання виключно на закриття справи за наведених підстав за відсутності слів, які б мали ознаки ненормативної лексики.

Наявна в Єдиному реєстрів судових рішень зазначена постанова в певній редакції не відповідає оригіналу судового рішення та волевиявленню судді Білоцерківця О. А.

Поява тексту постанови, яку розповсюджено у ЗМІ, може бути пов’язано з втручанням сторонніх осіб у комп’ютерні автоматизовані системи, у зв’язку з чим Печерський районний суд Києва звернувся до правоохоронних органів з відповідною заявою», - зазначила помічник судді Олега Білоцерківця Ангеліна Ахромєєва.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси