У БЕБ знайшли причину, щоб пояснити, чому досі не запрацювали територіальні управління

16:11, 4 февраля 2022
Дата оголошення конкурсу на обрання керівників теруправлінь БЕБ залишається невизначеною.
У БЕБ  знайшли причину, щоб пояснити, чому досі не запрацювали територіальні управління
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Бюро економічної безпеки України знов запевняє, що незабаром на офіційному сайті Бюро буде розміщено оголошення про проведення конкурсу на керівників територіальних управлінь.

Дедлайн для цього Бюро визначає як «найближчим часом» і «після врегулювання всіх вищенаведених процесів».

Що ж це за такі процеси.

В повідомленні БЕБ зазначено, що протягом двох місяців Бюро економічної безпеки України розроблено ряд необхідних нормативно-правових актів, частина з яких затверджена, інша частина проходить процедуру реєстрації.

Процедуру реєстрації в Міністерстві юстиції України нібито пройшли:

  1.  «Порядок здійснення перевірок співробітників на доброчесність та моніторингу способу життя» (номер та дата реєстрації не повідомляються).
  2.  Наказ Бюро економічної безпеки України від 24.01.2022 № 14 «Про затвердження Положення про територіальні управління Бюро економічної безпеки України».

Для організації конкурсу на зайняття вакантних посад гласних штатних працівників, які мають спеціальне звання у БЕБ підготовлено та передано на реєстрацію ( ймовірно в Мін’юст) :

  1.  Наказ Бюро економічної безпеки України №  9 від 17.01.2022 «Про внесення змін до Порядку проведення психологічного тестування кандидатів на посади, що передбачають спеціальні звання Бюро економічної безпеки України»;
  2.  Наказ Бюро економічної безпеки України № 3від 13.01.2022  «Про внесення змін до наказу БЕБ № 6 від 23.10.2021 року» (Регламент роботи конкурсної комісії).

Зазначимо, що вище перелічені нормативні акти відсутні на сайті БЕБ, незважаючи на те, що його керівник Вадим Мельник обіцяв все оприлюднювати.

Крім того, Бюро економічної безпеки підготовлено:

  1.  Проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про співвідношення спеціальних звань Бюро економічної безпеки з іншими спеціальними званнями, а також військовими званнями та класними чинами»;
  2.  Проект Постанови Кабінету міністрів України «Про затвердження Положення про проходження служби особами, які мають спеціальні звання БЕБ», який після проходження регламентних процедур буде направлено на розгляд Кабміну;
  3.  Наказ Бюро економічної безпеки України № 15 від 24.01.2022 « Про затвердження Положення про дисциплінарну комісію БЕБ»;
  4. Наказ Бюро економічної безпеки України «Про затвердження Порядку проведення стажування в Бюро економічної безпеки України працівників, які не мають досвіду роботи в державних органах на посадах, пов’язаних оперативно - пошуковою діяльністю та проведення досудового розслідування».

Чи будуть оприлюднені ці документи, не повідомляється.

Схема посадових окладів для держслужбовців на 2022 рік знаходиться в Уряді, на етапі розгляду. В БЕБ пояснюють, що її затвердження необхідно для проведення конкурсу на зайняття посад державної служби.

Що відбувається навколо конкурсу в БЕБ та чому не запрацювали територіальні управління «Судово-юридична газета» розповідала раніше.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області