Військові адміністрації заборонять певним підприємствам поширювати інформацію про їх діяльність

11:41, 18 апреля 2022
У військових адміністрацій з’являться повноваження визначати перелік підприємств, яким в умовах воєнного стану забороняється поширювати певну інформацію
Військові адміністрації заборонять певним підприємствам поширювати інформацію про їх діяльність
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді зареєстровано проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 17.04.2022 р. 7296. Наразі текст проекту ще не опубліковано, разом з тим, його автор, народний депутат «Слуги народу» Ольга Совгиря повідомила про деталі.

«Пропонується надати військовим адміністраціям повноваження визначати перелік підприємств, що виготовляють продукцію, виконують роботи і надають послуги оборонного призначення, яким в умовах воєнного стану забороняється оприлюднювати і поширювати інформацію щодо режиму своєї роботи, чисельності і штату працівників, їх умов праці, тривалості робочого часу і відпочинку, а також обсягу та номенклатури своїх продукції, робіт, послуг.

Метою такого доповнення є забезпечення безпеки відповідних підприємств та іх працівників», - зазначила вона.

Нагадаємо, що користувачі соцмереж звинуватили телеканал «1+1» у тому, що їх сюжет міг спричинити бомбардування цехів Київського бронетанкового заводу.

Вони зауважують, що 7 квітня вийшов телесюжет про те, як на заводі ремонтують захоплену російську бронетехніку – зокрема БМП і танки Т-72. Користувачі вказують, що за кадрами сюжету цілком можна вирахувати місцезнаходження конкретного цеху.

А в ніч з 15 на 16 квітня росіяни атакували підприємство, вдаривши по одному з цехів, внаслідок чого є жертви та руйнування.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді