Данило Гетьманцев розповів, кого скоро почне перевіряти податкова

15:50, 17 мая 2022
Зі вступом в силу нового закону про внесення змін до Податкового кодексу України деякі податкові перевірки бізнесу повертаються.
Данило Гетьманцев розповів, кого скоро почне перевіряти податкова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Незважаючи на військовий стан в Україні, перевірки бізнесу повернуться вже скоро, повідомив голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев ZN.UA.

«Ми проголосували за закон, відповідно до якого поновлюємо фактичні перевірки (тобто перевірки порядку розрахунку) роботи торгівлі, деякі документальні перевірки, які стосуються лише перевірок за заявкою платника, якщо він сам просить нас перевірити. Крім того, відновлюємо перевірки за порушення правил розрахунку в іноземній валюті, коли йде неповернення валютної виручки. Ці перевірки ми теж робитимемо. І камеральні перевірки також повністю відновлюємо», - сказав він.

Причому для відновлення перевірок бізнесу податковою службою закінчення військового стану не потрібно. Цю думку народний депутат підтвердив, обґрунтовуючи поновлення активності податківців початком роботи системи з відшкодування ПДВ підприємцям.

«Чому воєнний стан має заважати камеральним перевіркам? Це ж не виїзні перевірки. Усі ці перевірки відновлені у зв'язку з тим, що ми повністю відновлюємо систему відшкодування ПДВ. І в нас уже з червня буде працювати система відшкодування ПДВ. А вона не може функціонувати без цих перевірок», – вважає Гетьманцев.

Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада ухвалила в цілому як Закон законопроект 7360 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» №2260-ІХ.

Новий закон стосується, серед іншого, правил проведення податкових перевірок.

Детальніше про них читайте у матеріалі «Судово-юридичної газети».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Стадник
    Ігор Стадник
    заступник голови Вінницького апеляційного суду