Андрій Єрмак: Після закінчення війни в Україні очікується бум інвестицій

14:56, 21 мая 2022
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак: Багато компаній уже зараз хочуть прийти на український ринок і чекають лише закінчення війни.
Андрій Єрмак: Після закінчення війни в Україні очікується бум інвестицій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив, що 20 травня провів зустріч з представниками коаліції бізнес-спільнот «Національна платформа малого та середнього бізнесу». Зокрема, він зауважив, що вже зараз багато компаній бажають вкладати свої інвестиції в Україну, і чекають лише закінчення військових дій.

У заході, зокрема, взяли участь представники об’єднання підприємців CEO Club Ukraine, бізнес-спільноти Board, Спілки українських підприємців, Торгово-промислової палати України, а також його заступник Ростислав Шурма.

«Я наголосив, що в умовах війни для держави особливо важливо, щоб бізнес подовжував працювати, зберігав робочі місця та стимулював економіку рухатися.

Представники бізнес-спільнот зазначили, що на сьогодні через бойові дії підприємці втратили ринки збуту, людей, логістичні ланцюги, а подекуди – і виробничу базу, яку треба відновлювати.

Підприємці висловилися за необхідність удосконалення податкової системи України, щоб дати бізнесу більше свободи.

Погоджуюсь, що податкове законодавство потребує змін і актуалізації відповідно до нинішніх умов. Я зазначив, що після закінчення війни в Україні очікується бум інвестицій, зокрема і з Європейського Союзу. Багато компаній уже зараз хочуть прийти на український ринок і чекають лише закінчення війни.

Для нас важливо зберегти наш бізнес, щоб він був конкурентоспроможним. І щоб в країні були створені такі конкурентні умови, які спонукатимуть усіх, хто виїхав, повертатися.

Під час зустрічі було констатовано, що у владної команди та представників бізнесу немає концептуальних світоглядних розбіжностей стосовно того, куди має рухатися країна в економічному плані. Питання лише в імплементації рішень.

Представники коаліції бізнес-спільнот запропонували нашій команді розглянути меморандум, укладений між об’єднаннями підприємців, щодо ключових засад післявоєнної економічної політики.

Під час засідання ми домовилися про створення робочої групи, до якої увійдуть представники Офісу Президента, уряду, Верховної Ради та бізнес-спільнот.

Вона збиратиметься на регулярній основі задля напрацювання економічної політики», - зауважив він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді