Федір Веніславський про конкурс на керівника САП: «Вважаю, що переможець конкурсу Олександр Клименко має бути призначений»

15:50, 16 июня 2022
Представник Президента у КСУ Федір Веніславський заявив, що треба призначити керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка, а судова влада викликає найбільше нарікань наших західних партнерів.
Федір Веніславський про конкурс на керівника САП: «Вважаю, що переможець конкурсу Олександр Клименко має бути призначений»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Видання «Новое время» повідомляє, що представник Президента Володимира Зеленського в Конституційному Суді, народний депутат від фракції «Слуга Народу» Федіра Веніславського вимагає призначити керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка

«Не розумію в чому проблема і вважаю, що переможець конкурсу Олександр Клименко має бути призначений і ніяких залаштункових ігор тут бути не може», — цитує його НВ.

Нагадаємо, що результат конкурсу до САП поки на затверджено. О. Клименко є детективом НАБУ.

Також сайт партії «Слуга народу» повідомляє з посиланням на представник Президента Володимира Зеленського в Конституційному Суді Федіра Веніславського, що найближчим часом буде почата судова реформа і реформа КСУ.

«На сьогодні в Україні слід проводити такі реформи, які не потребують внесення змін до Конституції, бо пряма заборона вносити такі зміни під час воєнного стану. Зокрема йдеться про антикорупційні реформи, Конституційного суду та судової влади», - розповів Веніславський.

«Сьогодні слід продовжити антикорупційні реформи та судової влади, щоб не підсилювати скептиків в Євросоюзі щодо вступу України.

Саме судова влада викликає найбільше нарікань наших західних партнерів щодо дотримання прав людини та верховенства права», – пояснив представник Президента в КСУ.

Також, за його словами, «важливими є зміни в антикорупційній сфері, і про це говорять усі європейські лідери, які приїжджають до України та обговорюють отримання статусу кандидата», зауважив Федір Веніславський.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді