Вбивство 5-річного Кирила Тлявова: соцмережі обговорюють дії слідчих

18:31, 6 июня 2019
Користувачі стурбовані діями слідчих та медиків після трагічного випадку з хлопчиком.
Вбивство 5-річного Кирила Тлявова: соцмережі обговорюють дії слідчих
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 5 червня провів засідання щодо вбивства 5-річного Кирила Тлявова працівниками Переяслав-Хмельницького відділу поліції головного управління Національної поліції в Київській області, на якому заслухав інформацію голови Національної поліції України Сергія Князєва, директора Державного бюро розслідувань Романа Труби та заступника генерального прокурора Анжели Стрижевської.

Відразу ж з’явилися коментарі щодо результатів засідання. Так, депутат Мустафа Найем написав: «По-перше, слідчі ДБР досі не задалися питанням, чому рентгенологічні обстеження малюка було проведено через шість годин після надходження його в лікарню, хоча згідно з протоколами, таке обстеження має проводитися одним з перших.

По-друге, величезна кількість питань щодо відмови підозрюваних пройти експертизи на вміст алкоголю в крові і зразків «змиву рук». З незрозумілої причини слідчі ДБР не звернулися з клопотанням про примусовий відбір біологічних матеріалів. За словами глави ДБР, на даний момент сам факт алкогольного сп'яніння встановлюється шляхом допиту свідків. З точки зору КПК це повна брехня. Подібні докази без експертизи розбиваються будь-яким адвокатом.

По-третє, вже встановлено, що на місці злочину знаходилися чотири, а не дві людини. Двом з них пред'явлені підозри, ще двоє продовжують давати показання, а також проводяться комплексні експертизи по встановленню їх ролі в події. На якій підставі і чому підозри були пред'явлені тільки двом особам, невідомо.

По-четверте, слідчим досі не вдалося знайти гвинтівку, з якої був здійснений постріл. На даний момент встановлено, що дозвіл на зброю був тільки у одного з учасників злочину.

І найголовніше. Виявилося, що крім основного розслідування, ДБР уже зареєструвало окреме кримінальне провадження за підозрою в приховуванні злочину (ст. 396 ККУ «Приховування злочину»). Чому, всупереч величезній резонансу, ДБР не повідомляло про цей факт раніше, незрозуміло».  

Народний депутат Олена Сотник також обурена тим, що дитину не обстежили на рентгені відразу, як тільки привезли до лікарів. Нардеп припускає: «Або поліцейські прикриваються медиками, або медики мають пояснити фатальне затягування критично важливого для життя дитини дослідження».

Дійсно, чому слідчі ДБР своєчасно не звернулися з клопотанням про примусовий відбір біологічних матеріалів для проведення експертизи на вміст алкоголю в крові і не зроблені зразкі «змиву рук»?

Головний редактор «Судово-юридичної газети» Наталя Мамченко у Facebook звертається до користувачів із запитанням: «Як ви думаєте, ось тільки чесно: інститут слідства в Україні знищений повністю?»

Судячи з кількості коментарів під постом автора, проблема нагальна.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» вела текстову трансляцію засідання Комітету Верховної Ради щодо вбивства хлопчика

Також ми писали, що користувачі соцмереж міркують щодо кваліфікації вбивства 5-річного Кирила.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді