Новий Директорат Мін’юсту у сфері судоустрою: завдання та мета

19:30, 12 ноября 2018
Очільник Директорату в сфері судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів Мін’юсту Ілля Черногоренко розповів каналу «Право TV» про завдання, структуру, мету та зарплати у Директораті.
Новий Директорат Мін’юсту у сфері судоустрою: завдання та мета
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У серпні 2018 року Міністерством юстиції України створений Директорат правової політики у сфері судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів.

Які завдання та функції виконуватиме новий підрозділ Мін'юсту? Як формується структура та організовується робота у Директораті? Та чи дійсно його працівники отримуватимуть високі зарплати, як про це писали в соцмережах? Важливою інформацією з каналом «Право-ТВ» поділився Генеральний директор підрозділу Ілля Черногоренко.

Завдання і структура Директорату

«Директорат по суті буде відповідальним за 4 сфери: банкрутство, виконання рішень, судову експертизу, а також за судоустрій, судочинство та адвокатуру.
Відповідно у сферах банкрутства та виконання рішень основним завданням Директорату є формування державної політики. У сфері судової експертизи - визначення стратегічних напрямків організації експертного забезпечення правосуддя. І останнє - здійснення постійного моніторингу впровадження нормативно-правових актів відповідно у сфері судоустрою, судочинства, адвокатури та здійснення адвокатської діяльності»
, - розповів Черногоренко.

У складі Директорату правової політики у сфері судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів функціонуватиме 4 експертні групи: з судоустрою, банкрутства, з виконання рішень та судової експертизи. До складу кожної групи входитиме її керівник та 4 державних експерта (у групі виконання рішень передбачено 7 експертів). З середини жовтня триває процедура відбору державних експертів, і наразі знайшли 9 фахівців - по три в групи судоустрою, банкрутства та виконання рішень.

Організація роботи

Для 23 працівників новоствореного Директорату спробують впровадити новий спосіб організації роботи.

«Це метод, який прийшов у бізнес і в державну службу з ІТ-галузі. Він полягає в тому, що у кожної маленької команди є SCRUM-дошка, яка поділяється на 3 частини: що ми повинні зробити? що в процесі? і що ми вже зробили? Ще одна особливість такого методу в тому, що велика мета досягається за допомогою розбивки на маленькі завдання (так звані “спринти”). Ці задачі виконують за 15-20 днів, а потім вимальовується загальна картина реалізації відповідного плану», - додав очільник Директорату.

За словами Іллі Черногоренка, основна ідея створення Директоратів полягає в тому, що один структурний підрозділ не може одночасно виконувати функцію з формування політики та її реалізації. Відповідно до чинного законодавства, Директорат починає виконувати функцію, яку паралельно продовжує виконувати структурний підрозділ Міністерства юстиції України. І протягом 6 місяців з дня призначення Генерального директора (4 жовтня 2018 року) за умови, що буде заповнено 50% вакансій, за актом прийому-передачі Директорату переходять відповідні функції.

Зарплати працівників Директорату

Оскільки набір експертів ще триває, то говорити про конкретні законопроекти, які збирається розробляти Директорат, поки зарано. А от порядок зарплат у фахівців та їхніх керівників вже відомий. Ілля Черногоренко зазначив, що на початку роботи державний експерт отримуватиме 29-30 тисяч гривень з подальшим зростанням в наступні 6 місяців після закінчення випробувального терміну до 36 тисяч. Керівник державної групи матиме зарплату 37 тисяч на старті, а далі вона зросте до 42-х. Генеральний директор отримуватиме за свою роботу від 42 тисяч спочатку і до 54-55 тисяч гривень згодом.

Очільник Директорату переконаний: попри солідні зарплати, які надходять з Державного бюджету України, обраними експертами не керує бажання добре заробляти. Всі вони є фахівцями в своїх галузях і здатні отримувати навіть більші гроші в інших сферах. Тож мотиви працювати в Директораті можна пояснити лише бажанням змінити на краще стан справ у відповідних ділянках роботи.

Більше інформації дізнаєтеся з відеосюжету.

Автор:
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області