Вбила матір відомого запорізького скрипаля: суд покарав зловмисницю

11:32, 10 января 2019
Жінка проведе за ґратами 13 років.
Вбила матір відомого запорізького скрипаля: суд покарав зловмисницю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 8 січня, Шевченківський райсуд Запоріжжя ухвалив обвинувальний вирок у резонансній кримінальній справі стосовно Ірини Никифірової, обвинуваченої у розбійному нападі і вбивстві матері відомого запорізького скрипаля Собокар О.О., передає прес-служба суду.

Суд визнав Никифорову І.О. винною  у вчинені навмисного вбивства Оксани Собокар з корисливих мотивів (за пунктом шостим частини другої статті 115 Кримінального кодексу України) та призначив їй покарання у вигляді 13 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного їй майна.

У вчинені розбійного нападу Нікіфорову І.О. виправдано (відповідно до частини четвертої статті 187 Кримінального кодексу України).

До набрання вироком законної сили запобіжний захід стосовно обвинуваченої не обирався.

Початок перебігу строку відбування покарання Никифоровій І.О. відраховуватиметься з дня набрання вироком законної сили.

У строк відбування покарання зараховано строк попереднього ув’язнення із розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі (на підставі частини п'ятої статті 72 Кримінального кодексу України — з 16:15 14 серпня 2011 року до 30 квітня 2013 року включно).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в одному з торговельних закладів Кропивницького зловмисник поранив ножем у шию чоловіка 1998 року народження. Інцидент стався у закладі по вулиці Велика Перспективна. Поліцейські встановили особу нападника вже наступного дня.

Ще раніше в Києві чоловік влаштував криваву різанину. Зловмисник, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння вирішив, що знайомий вкрав його мобільний телефон. Через це між ними виник конфлікт, у розпалі якого правопорушник вдарив опонента ножем у живіт.

Крім того, 21-річний студент «Львівської політехніки», якому інший 17-річний студент цього ж університету завдав 25 ножових ударів, три тижні був у комі, його життя балансувало на грані життя і смерті.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду