В Україні може обвалитися ринок онлайн-платежів: назвали причину

14:30, 15 апреля 2020
Наразі НБУ не виробив чітких рекомендацій щодо процедури дистанційної ідентифікації, а можливість зробити її дистанційно бачить виключно через BankID – ось тільки до цього способу підключено лише 14 банків.
В Україні може обвалитися ринок онлайн-платежів: назвали причину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні з 28 квітня учасники фінансового ринку будуть змушені припинити свою діяльність. Про це заявили в Українській асоціації платіжних систем, передає Ua.News.

Зазначається, що буде неможливо отримати грошовий переказ, оплатити послуги та скористатися безготівковими коштами.

За прогнозами експертів, відбудеться розхитування фінансової системи через Закон про фінмоніторинг, який впроваджує низку змін вже наприкінці квітня.

За словами представників Асоціації платіжних систем, сьогодні Нацбанк України не виробив чітких рекомендацій щодо процедури дистанційної ідентифікації, а можливість зробити її дистанційно бачить виключно через BankID – ось тільки до цього способу підключено лише 14 банків. Не кажучи вже про те, що більшість населення такі слова, як «BankID», «верифікація», «ідентифікація» – лякають і нічого не говорять. Для них це просто незрозумілий набір звуків, які тільки підсилюють паніку.

Додається, що новий Закон про протидію відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом, який 6 грудня Верховна Рада прийняла у новій редакції, скасовує старі правила, але не надає альтернативних, зрозумілих ринку і прийнятних для реалізації правил роботи.

Експерти додають, що після 28 квітня всі учасники фінансового ринку будуть змушені вибирати – або працювати з порушеннями, або припиняти свою діяльність до появи чітких правил роботи від Нацбанку.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, як оплатити комуналку під час карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду