Чи можна буде відкликати заяву про домашнє насильство, відео

13:23, 16 января 2019
Чи потрібно документувати факт надання згоди на секс та чи можна буде відкликати заяву до правоохоронних органів, розповів начальник ГТУ юстиції Києва Станіслав Куценко.
Чи можна буде відкликати заяву про домашнє насильство, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

11 січня 2019 року набули чинності зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів, які імплементують у вітчизняне кримінальне право положення Конвенції Ради Європи про запобігання насильству над жінками та домашнього насильства (так звана Стамбульська конвенція).

Як раніше писала «Судово-юридична газета», заявнику тепер доведеться десять разів подумати, чи варто звичайні сімейні сварки переносити в кримінальну площину, адже органи досудового розслідування після реєстрації заяви зобов'язані довести справу до логічного кінця.

«Заяву про сексуальне насильство насправді можна буде відкликати. Не можна буде відкликати заяву про домашнє насильство», — зазначив начальник ГТУ юстиції Києва Станіслав Куценко в ексклюзивному інтерв’ю «Право ТВ».

Ця норма введена, щоб убезпечити ситуацію, коли жертви домашнього насильства відкликають заяву до правоохоронних органів під психологічним чи іншим тиском на них.

Детальніше дивіться в сюжеті «Право ТВ».

Автор: Наталья Мамченко Автор:
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області