Зеленский: в Украину едут сирийские наемники, которые не различают, кто и на каком языке здесь разговаривает, ВИДЕО

14:33, 11 марта 2022
Наемники, которые просто едут убивать на чужой – во всех смыслах этого слова – чужой земле, - заявил Зеленский в свежем видеообращении от 11 марта, ВИДЕО.
Зеленский: в Украину едут сирийские наемники, которые не различают, кто и на каком языке здесь разговаривает, ВИДЕО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент Владимир Зеленский записал 11 марта новое видеообращение, на этот раз на улице Банковой, во дворе.

«Вот так российские войска относятся к русскоязычным людям, про «защиту» которых в Москве столько всего наговорили. Ракеты, авиабомбы, артиллерия. А теперь вот еще сирийские наемники, которые вообще не различают, кто и на каком языке здесь разговаривает, в какую церковь ходит и какую партию поддерживал.

Наемники, которые просто едут убивать на чужой – во всех смыслах этого слова – чужой земле», - отметил он.

Ниже приводим полный текст обращение.

«Вільний народе вільної країни!

Ми боремося за нашу свободу вже 16-й день. Це вчетверо довше, ніж ворог планував на своє вторгнення.

Вчетверо довше! Проти армії, яку вважали однією з найсильніших у світі. Яка сподівалася, що українці здадуться. Сподівалася, що хтось зустрічатиме з квітами російські прапори на українських вулицях.

Але українці – горді люди, які завжди захищають своє і не віддадуть окупанту жодного клаптика землі. Жодного відсотка свободи.

16-ть днів. Я знаю, що багато людей почали відчувати втому. Нетерпіння.

Емоції грають з людьми погану гру. Коли ми мобілізуємось, коли ми бачимо наші бойові перемоги і втрати ворога, ми очікуємо, що боротьба завершиться швидше. Що окупанти впадуть швидше. Але...

Ще потрібен час. Ще потрібне терпіння. Наша мудрість. І енергія. Уміння робити свою роботу по максимуму, щоб ми разом дійшли до перемоги.

Неможливо сказати – скільки днів нам ще звільняти українську землю. Але можливо сказати – ми це зробимо! Бо стратегічного перелому ми ВЖЕ досягли. Ми ВЖЕ йдемо до нашої перемоги.

Це вітчизняна війна. Війна з дуже впертим ворогом. Який не звертає уваги на тисячі своїх убитих солдатів. Який збирає по всій Росії резервістів та строковиків, щоб кинути їх у пекло війни.

Який придумав завозити найманців проти наших людей. Головорізів з Сирії. З країни, яку руйнували так само, як зараз окупанти знищують Маріуполь і Харків, Охтирку та Чернігів, Волноваху та Ізюм.

Вот так российские войска относятся к русскоязычным людям, про "защиту" которых в Москве столько всего наговорили. Ракеты, авиабомбы, артиллерия. А теперь вот ещё сирийские наёмники, которые вообще не различают, кто и на каком языке здесь разговаривает, в какую церковь ходит и какую партию поддерживал.

Наёмники, которые просто едут убивать на чужой – во всех смыслах этого слова – чужой земле.

За минулу ніч і ранок окупанти провели, як вони кажуть, "демілітаризацію" водопроводу в Чернігові. Місто залишилося без води. Робимо все, щоб відновити водопостачання. Через постійні обстріли в частинах Сумської, Київської і Донецької областей немає електрики, тепла, газу і води. Це гуманітарна катастрофа.

Гуманітарна катастрофа – два слова, які стали повноцінним синонимом інших двох слів. Синонимом Російської Федерації.

Вночі окупанти бомбардували взуттєву фабрику, багатоквартирний будинок і дитячий садочок у Дніпрі. За що? Як вони загрожували російській державі? Руйнували житлові будинки у селах Сумської області. Продовжили катувати маріупольців. Харківʼян. Обстріляли ракетами Луцьк та Івано-Франківськ...

Якщо ЦЕ продовжується, значить, санкційних пакетів проти Росії НЕ достатньо. Я очікую вже сьогодні нових санкційних рішень від наших партнерів.

Росія повинна платити за цю страшну війну. Платити щоденно!

Вчора відбулась дуже важлива зустріч лідерів країн Євросоюзу. Довга і предметна. Ми знаємо, що говорили на цій зустрічі. Всі лідери. Хто говорив. Хто підтримував. Хто мовчав. А хто старався, щоб формулювання були все ж таки недостатніми – для України, Європи і для нашої спільної свободи.

Як ми оцінюємо прийняте рішення?

Дуже просто: треба сильніше. Це не те, що ми чекаємо.

Треба, щоб рішення політиків співпадали з настроєм європейських народів. Ми ж знаємо цей настрій. І вони знають цей настрій.

Кожен політик добре знає!

В різних країнах цифри неоднакові, але опитування є, підтримка є. Щонайменше 60 відсотків "за". Це переважна більшість!

І європейці чітко про це говоритимуть. Я впевнений. Своїм політикам. Якщо вони ще не зрозуміли.

Рішення вчорашньої зустрічі лідерів ЄС тепер виходить на рівень Єврокомісії.

Для реалізації. Для конкретних процедур.

Євросоюз має зробити більше.

Для України. І для себе.

Ми це очікуємо. Всі європейські народи це очікують.

Наші урядовці сьогодні організували 12-ть гуманітарних коридорів.

Вантажі з харчами, водою та ліками вже в дорозі. Ізюм, Енергодар, Волноваха, Пологи, Буча, Гостомель, Бородянка, Андріївка, Козаровичі, Микуличі, Макарів і звичайно Маріуполь.

Українські військові забезпечили "тишу", щоб гуманітарні коридори працювали.

Якщо ж окупанти знову стрілятимуть і зриватимуть порятунок людей, зрештою вони отримають таку відповідь світу, що вже й самі потребуватимуть гуманітарних коридорів.

Наші урядовці роблять усе, щоб на всій території країни було паливо, продукти, медикаменти та усі – я це підкреслюю – усі товари, необхідні людям.

Бензин, дизель та усе інше – завозиться.

Сьогодні вранці на щоденній селекторній нараді мені поставили питання. Логічне. Зважаючи на весну. Що з посівною? Як її починати – і особливо у тих районах, які тимчасово окуповані?

Моя відповідь дуже проста: на всій нашій землі, що б там не було, маємо цієї весни, як і будь-якої весни, зробити повноцінну посівну кампанію. Настільки, наскільки це можливо. Бо це – про життя. Про наше життя. Про наші мрії. Про наше майбутнє. А отже, і про нашу перемогу.

Я повторюю ще раз і ще раз: коли захищаємо свободу, маємо бути кожен – як повноцінна армія.

Робити на своєму місці усе, що можеш, щоб отримати результат, на який ми всі заслуговуємо. Щоб здобути перемогу. Обовʼязково.

Обовʼязково триматися. Обовʼязково боротися. Обовʼязково віддавати всі сили.

З таким сусідом – легко не буде. Але з нами – також.

Як ВЖЕ зʼясувалося.

Слава Україні!»

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Youtube Право ТВа также на нашу страницу в Facebook, Viber и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду