Каталонія оголосила новий ультиматум Іспанії

09:44, 19 жовтня 2017
У разі скасування автономії, Каталонія проголосить незалежність.
Каталонія оголосила новий ультиматум Іспанії
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Лідер Каталонії Карлес Пучдемон 19 жовтня склав лист у відповідь на ультиматум Мадриду, в якому він повідомив, що в разі, якщо Мадрид відмовиться від діалогу і застосує статтю 155 Конституції Іспанії, яка обмежить самоврядування регіону, Каталонія оголосить про незалежність, повідомляє «РБК».

Пучдемон підтвердив цей намір на зустрічі з членами своєї партії. У листі глава каталонського уряду в черговий раз наполягає на діалозі і переговорах.

Також Пучдемон вказав на репресії з боку Мадриду. Він висловив жаль, що відбуваються арешти лідерів громадської організації Каталонії Omnium Cultural Жорді Куішара і «Каталонської національної асамблеї» Жорді Санчес.

Влада Іспанії повідомила про готовність застосувати 155 статтю Конституції щоб призупинити автономію Каталонії. Так, прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой і його заступник поставили умову Пучдемону оголосити статус свого регіону до 10:00 ранку четверга, 19 жовтня.

«Судово-юридична газета» повідомляла, що каталонський закон про референдум, який був прийнятий для проведення голосування, визнаний недійсним.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду