Вибори у США: демократи збережуть контроль у Сенаті, — CNN

09:45, 13 листопада 2022
Демократи отримають достатню кількість місць, щоб зберегти контроль над Сенатом США.
Вибори у США: демократи збережуть контроль у Сенаті, — CNN
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За підсумками проміжних виборів до Конгресу Сполучених Штатів Америки представники Демократичної партії збережуть свою більшість у Сенаті протягом наступних двох років. Про це повідомляє CNN.

Це стає можливим після перемог демократів у штатах Невада та Арізона, де виборці все ж таки не підтримали кандидатів-республіканців, які, як вважалося раніше, мали високі шанси набрати тут більше голосів і в результаті отримати контроль над Сенатом.

Так, станом зараз у Верхній палаті Конгресу у демократів 50 місць, тобто на одне більше, ніж у республіканців (49) із загальних 100.

У Нижній палаті Конгресу у республіканців 211 місць, а демократів 204 - із загальних 435.

6 грудня другий тур виборів відбудеться у Джорджії. Загалом на кону 35 місць у Сенаті.

Видання зазначає, що збереження контролю над Сенатом - величезний імпульс для президента Джо Байдена протягом 2 років, що залишилися, його першого терміну в Білому домі.

Це означає, що демократи матимуть можливість затвердити кандидатури глави держави на суддів, уникаючи сценаріїв, подібних до того, з яким зіткнувся колишній президент Барак Обама у 2016 році, коли тодішній лідер більшості в Сенаті відмовився проводити голосування за своїм кандидатом до Верховного суду.

Також збереження контролю у Верхній палаті Конгресу дозволить демократам у Сенаті відхиляти законопроекти, ухвалені Палатою представників (нижньої палати Конгресу), та встановлювати власний порядок денний.

Перемога в Сенаті пов'язана з тим, що питання контролю над Палатою представників, де республіканці, як багато хто очікував, отримають більшість, все ще залишається відкритим, зазначається у публікації.

Так, досі йде підрахунок бюлетенів у ключових округах деяких штатів, включаючи Каліфорнію, Арізону та Орегон, при цьому більшість бюлетенів доставляється поштою.

Навіть якщо демократи не збережуть контроль над Палатою представників, вони можуть залишити Республіканську партію з невеликою та некерованою більшістю.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді