Китай не відмовляється від суворої політики «нульового ковіду», але послаблює деякі обмеження

09:59, 7 грудня 2022
Планується скасувати невиборче ПЛР-тестування, дати можливість залишатися в домашній ізоляції при безсимптомній хворобі, скасувати обмеження на придбання жарознижуючих, прискорити вакцинацію.
Китай не відмовляється від суворої політики «нульового ковіду», але послаблює деякі обмеження
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Китайська влада на тлі коронавірусних протестів, що почалися, створили спеціальні робочі групи, які контролюватимуть реалізацію санітарних заходів. Про це повідомляє державна газета Global Times.

Китай може зіткнутися з надзвичайно складною зимою через зростання захворюваності на COVID-19, вважають експерти, тому потрібні точні та швидкі заходи реагування.

Але незважаючи на те, що кількість нових випадків захворювання на коронавірус в Китаї останнім часом знаходиться на рекордному рівні з самого початку пандемії, в деяких великих китайських містах карантинні заходи дещо послабили - чималою мірою через масові протести, що сколихнули країну минулого тижня. Про це повідомляє ВВС.

Після безпрецедентних протестів проти обмежень минулими вихідними Китай намагається зробити свою політику "нульового рівня захворюваності" більш цілеспрямованою та менш обтяжливою для мешканців.

У неділю все більше китайських міст, включаючи столицю Сіньцзяна Урумчі, де почалися недавні хвилювання, оголосили про послаблення антиковидних обмежень.

З понеділка в місті після кількох місяців локдауну знову відкриються торгові центри, ринки, ресторани та інші заклади, заявила міська влада.

Цими вихідними в країні не було ознак значних заворушень, проте поліція превентивно вийшла на вулиці в Пекіні та в Шанхаї, де акції протесту проходили тиждень тому.

Багато міст оголосили про послаблення правил ізоляції, вимог до тестування та карантинних заходів, хоча ступінь таких послаблень від міста до міста варіюється.

У суботу в Пекіні міська влада скасувала реєстрацію для придбання ліків від температури, кашлю та болю в горлі. Це обмеження було введено через побоювання, що люди використовують жарознижувальні, щоб приховати симптоми ковіду.

Влада різних районів столиці в останні дні оголосила, що люди з позитивним тестом на коронавірус можуть провести карантин удома.

Влада Шанхая оголосила, що з понеділка мешканцям більше не потрібно буде пред'являти негативний тест на ковід для проїзду у громадському транспорті та відвідування парків.

У неділю місто Наннін, столиця південного регіону Гуансі, відмінило вимогу наявності негативного тесту на ковід для проїзду в метро.

Незважаючи на ослаблення обмежень, багато експертів вважають, що Китай почне відкривати країну не раніше березня, враховуючи необхідність активізувати вакцинацію, особливо серед людей похилого віку, відсоток вакцинованих серед яких значно нижчий, ніж в інших вікових групах.

Аналітики вважають, що поки що говорити про негайну відмову від політики «нульового ковіду» говорити не доводиться, проте керівництво країни починає готуватися до нього.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді