У США розслідують роботу Neuralink Ілона Маска через досліди на тваринах, — Reuters

17:33, 7 грудня 2022
Neuralink перевіряють на порушення закону про захист тварин після скраг низки організацій і співробітників компанії.
У США розслідують роботу Neuralink Ілона Маска через досліди на тваринах, — Reuters
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

США розслідують роботу нейротехнологічної компанії Neuralink Ілона Маска у справі про потенційні порушення правил поводження з тваринами у ході дослідів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на документи в розпорядженні редакції, співробітників компанії та джерела, знайомі з розслідуванням.

Компанія Neuralink знаходиться під федеральним розслідуванням за потенційні порушення правил поводження тварин на тлі скарг персоналу про проведені у поспіху досліди на тваринах, що спричиняє додаткові страждання і смерті.

Neuralink розробляє мозковий імплантат, який, як вона сподівається, допоможе паралізованим людям знову ходити і лікувати інші неврологічні захворювання. Федеральне розслідування було відкрито в останні місяці та зосереджене на порушеннях закону про добробут тварин, який регулює те, як дослідники поводяться з деякими тваринами і тестують їх.

Розслідування почалося в час дедалі більшої незгоди співробітників щодо дослідів на тваринах в Neuralink через тиск з боку Маска. Мільярдер тисне на співробітників з метою пришвидшити процеси, що призводить до більшої кількості невдалих ти неточних експериментів. Такі невдалі тести доводилося повторювати, збільшуючи кількість піддослідних і вбитих тварин.

Видання зазначає, що загалом компанія вбила близько 1 500 тварин, включаючи понад 280 овець, свиней і мавп, після експериментів з 2018 року. Neuralink також проводила дослідження з використанням щурів і мишей.

Сама по собі загальна кількість смертей тварин не обов'язково вказує на те, що компанія порушує правила проведення тестувань: багато компаній у сфері медицини використовують тварин в експериментах, після чого вбивають їх, зокрема для посмертного дослідження.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді