Естонія і Литва припиняють транслювати російський телеканал «Дождь» після позбавлення ліцензії

13:27, 8 грудня 2022
Телеканал припинять транслювати і в інших країнах ЄС після позбавлення ліцензії.
Естонія і Литва припиняють транслювати російський телеканал «Дождь» після позбавлення ліцензії
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Естонія і Литва слідом за Латвією з 8 грудня припиняють мовлення російського телеканалу «Дождь». Це сталося через анулювання Латвією ліцензії каналу, яка дозволяла поширювати свій контент у країнах ЄС, США та інших.

Як відомо, латвійський регулятор ухвалив рішення про анулювання ліцензії на мовлення телеканалу «Дождь» через загрозу національній безпеці та громадському порядку.

Ліцензія була надана каналу після вторгнення Росії в Україну, 6 червня. Вона давала право поширювати створений контент у Євросоюзі, Росії, США та інших країнах.

«Він був включений до списку програм, що ретранслюються мовниками телепрограм, які надають послуги в Латвії, послуги постачальників аудіовізуальних медіапослуг за запитом, доступний на платформі обміну відео YouTube. Після анулювання ліцензії на мовлення «Дождя» він із 8 грудня не буде доступним і в Литві», - повідомила Литовська комісія з радіо і телебачення. Про це повідомляє Delfi.

В Естонії телеканал «Дождь» транслювали три оператори і всі вони також припинять його мовлення з 8 грудня, передає Postimees.

Як відомо, латвійська Національна рада з електронних засобів масової інформації (NEPLP) оштрафувала телеканал «Дождь» на 10 тисяч євро за публікацію карти росії з окупованим Кримом та згадку російської армії - як «нашої армії».

Раніше ми писали, що Латвія анулювала ліцензію на мовлення російському телеканалу «Дождь».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді