Євросоюз у новому пакеті санкцій заборонить експорт у РФ ноутбуків і камер, — ЗМІ

19:22, 8 грудня 2022
Черговий пакет санкцій спрямований на підрив російського військово-промислового комплексу.
Євросоюз у новому пакеті санкцій заборонить експорт у РФ ноутбуків і камер, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Дев’ятий пакет санкцій Євросоюзу проти РФ спрямований на підрив російського військово-промислового комплексу, зокрема він заборонить експорт у РФ ноутбуків і камер. Про це пише видання Politico.

ЄС також хоче розширити список підсанкційних товарів авіаційної та космічній галузі, додавши до нього авіаційні двигуни та їхні частини, а також «ноутбуки, жорсткі диски, камери та об'єктиви».

Крім того, Єврокомісія запропонувала розширити санкційний список 169 організаціями, які постачають Росії товари, «що можуть сприяти технологічному вдосконаленню російського сектора оборони й безпеки».

В окремому документі, що деталізує список нових організацій, які підпадають під санкції, передбачається призупинення дії ліцензій на мовлення для російських каналів «НТВ/НТВ Мир», «Росія 1», «РЕН ТВ» і Першого каналу.

Також пропонується ввести санкції проти російських мілітарних формувань. Зокрема в списку присутній командир неонацистської групи «Русіч» Ян Петровський, яка підтримує тісні зв’язки з ПВК «Вагнера».

Щодо двигунів для безпілотників, хімічного та біологічного обладнання, засобів боротьби з масовими заворушеннями та електронних компонентів пропонується застосувати експортний контроль.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді