У Конгресі США представили резолюцію про виключення РФ з Ради Безпеки ООН

11:11, 15 грудня 2022
Двоє американських законодавців представили в Конгресі резолюцію, яка закликає президента Джо Байдена вивести РФ зі складу Ради безпеки ООН.
У Конгресі США представили резолюцію про виключення РФ з Ради Безпеки ООН
Фото: New York Times
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

До Конгресу США було внесено проєкт резолюції, який пропонує виключити РФ з Ради безпеки ООН у зв’язку з тим, що країна порушує засадничі принципи організації. Про це заявив співавтор резолюції, республіканець Стів Коен, передає «Європейська правда».

«Росія неодноразово, свідомо й зухвало порушувала Хартію ООН. Тож сьогодні Джо Вілсон і я внесли двопартійну резолюцію із закликом усунути Росію з Ради безпеки ООН», - заявив Коен.

Конгресмени пропонують визнати, що Росія своєю поведінкою порушує засадничі принципи ООН, наводячи як аргументи наміри Кремля знищити Україну як державу, злочини російських військових у Бучі, протиправну анексію окупованих територій України, ядерні погрози, створення загроз для продовольчої безпеки і при цьому спроби Москви виставити винуватцем гуманітарних проблем через війну саму Україну.

Резолюція закликає президента Джо Байдена віддати розпорядження Держдепу та іншим федеральним відомствам обговорити із союзниками можливості «обмежити, призупинити чи скасувати права і привілеї, які Росія має у Раді безпеки ООН».

Раніше ми писали, що НАТО та ЄС найближчим часом закличуть РФ вивести війська з України.

Додамо, у США заявили, чи завершиться війна в Україні до кінця року.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді