У Польщі вибухнув подарунок для начальника поліції, який він отримав в Україні: у ЗМІ назвали причину

18:04, 15 грудня 2022
За даними місцевих ЗМІ, причиною вибуху став подарований в Україні гранатомет, яким «гралися» поліцейські.
У Польщі вибухнув подарунок для начальника поліції, який він отримав в Україні: у ЗМІ назвали причину
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У будівлі Головного управління поліції Польщі вибухнув один із подарунків, який головний комендант поліції Ярослав Шимчик привіз із України, де він зустрічався з керівництвом ДСНС та Нацполіції. Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ Польщі.

«Вчора (14 грудня — ред.) о 7:50 у приміщенні, що примикає до кабінету головного коменданта поліції, стався вибух», — йдеться у повідомленні.

За даними польської сторони, причиною вибуху став подарунок від одного із керівників українських служб, який комендант отримав під час візиту до України.

«(Вибухнув — ред.) один із подарунків, отриманих комендантом під час робочого візиту до України на 11-12 грудня, де він зустрівся з керівниками української поліції та служби з надзвичайних ситуацій», — зазначається в дописі.

Комендант та співробітник Головного управління поліції дістали поранення.

Міністерство не уточнило, про який подарунок ідеться.

Внаслідок вибуху в Головному управлінні поліції обвалилася стеля в одній з кімнат на першому поверсі. Були пошкоджені також приміщення вище на другому поверсі. Також постраждав цивільний працівник управління, але госпіталізація йому не знадобилася.

Польська сторона запросила українську сторону відповідні роз'яснення. Справа щодо вибуху перебуває у віданні прокуратури та відповідних служб, зауважили в МВС Польщі.

За неофіційними даними, причиною вибуху в Головному управлінні поліції Польщі напередодні став подарований в Україні гранатомет, яким «гралися» поліцейські. Про це з посиланням на джерела пише видання Wyborcza.

«За неофіційними даними, причиною вибуху став постріл з гранатомета, який зберігався у "засекреченому приміщенні". Причина інциденту не встановлена, але за словами однієї особи, яка має доступ до місця події, з гранатометом гралися співробітники поліції, які перебували в кімнаті», - пише видання.

Також видання пише про деталі госпіталізації головного коменданта поліції Польщі Ярослава Шимчика внаслідок інциденту. Відзначається, що  в результаті вибуху комендувач поліції втратив слух, але незабаром він повернувся. Його кабінет був над кімнатою, де стався вибух.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді