США запровадили санкції проти російського олігарха Потаніна та ще низки фігурантів та компаній

19:00, 15 грудня 2022
США ввели санкції проти фінансових компаній, пов'язаних з РФ, олігарха Володимира Потаніна та членів його родини, мережі його підприємств та установ, а також інших осіб, пов’язаних з російським урядом.
США запровадили санкції проти російського олігарха Потаніна та ще низки фігурантів та компаній
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 15 грудня, Управління з питань контролю за іноземними активами міністерства фінансів США в четвер оголосило про внесення до санкційного списку російського олігарха Володимира Потаніна, який вважається одним із найбагатших людей РФ. Про це повідомляє Міністерство фінансів США.

Під санкції, окрім Потаніна, потрапили члени його родини (дружина Катерина й дорослі діти – Іван та Анастасія), мережі його підприємств та установ, а також інші особи, пов’язані з урядом РФ.

Як зазначає Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, ці дії є частиною зусиль уряду США стосовно ще більшого обмеження спроможності Російської Федерації фінансувати «свою безсовісну війну проти України». При цьому у заяві Мінфіну підкреслюється, що загалом ці санкції доповнюють дії міжнародних партнерів США.

«Сьогодні OFAC додає 18 організацій, пов’язаних із сектором фінансових послуг РФ до списку санкцій SDN», - зазначається в документі.

Серед фінансових компаній, що потрапили до санкційного списку, - "Росбанк", "ВТБ-Лізинг", "ВТБ-Нерухомість", "Мегаком", SG-Development, "Долговой центр" та ін.

Крім того, Державний департамент США одночасно вніс до списку санкційних обмежень відомого російського олігарха Володимира Потаніна та всіх членів його родини, а також понад 40 інших осіб, пов’язаних з урядом Російської Федерації, у тому числі тих, хто працює на РФ на тимчасово окупованих територіях України. Обмеження Держдепартаменту США, зокрема, впроваджені проти першого віцепрем’єра РФ Андрія Белоусова, віцепрем’єрів Дмитра Чернишенка, Сергія Франка, Олега Белозьорова, Олексія Сазанова, десятків губернаторів та урядовців місцевого рівня та деяких членів їхніх сімей.

Санкційний список Мінфіну США і Держдепу:

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області