Анджеліна Джолі залишить посаду спеціального посланця ООН

19:20, 16 грудня 2022
Голлівудська актриса багато років займалася питаннями захисту прав людей, які залишили свої будинки: вона неодноразово відвідувала табори біженців у різних країнах.
Анджеліна Джолі залишить посаду спеціального посланця ООН
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Відома актриса Анджеліна Джолі залишить свою посаду спеціального посланця Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ). Про це йдеться у спільній заяві УВКБ та актриси, опублікованій у п'ятницю на сайті організації.

«Після більш ніж 20 років самовідданої роботи з комісією ООН у справах біженців, відстоюючи права та захист насильно переміщених осіб у всьому світі, Анджеліна Джолі переходить від своєї ролі спеціального посланця УВКБ ООН до ширшого кола гуманітарних питань та питань прав людини», - йдеться у повідомленні.

«Ми вдячні їй за десятиліття служби, за самовідданість і те, що вона зробила для біженців та людей, які вимушені тікати. Після довгої та успішної співпраці з УВКБ ООН я ціную її бажання змінити свою місію та підтримую її рішення», - заявив верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

Актриса висловила подяку «за привілей та можливість працювати зі стількими видатними та самовідданими співробітниками УВКБ ООН» та зазначила, що в майбутньому вона має намір «безпосередньо взаємодіяти з біженцями та місцевими організаціями».

Як відомо, Джолі співпрацює з УВКБ з 2001 року, у 2012 році її було призначено спеціальним посланцем організації. У заяві наголошується, що актриса спільно зі співробітниками ООН здійснила понад 60 польових місій, у тому числі до Ємену та Буркіна-Фасо.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді