Євросоюз погодив дев'ятий пакет санкцій проти РФ: що в нього входить

20:15, 16 грудня 2022
Новий пакет спрямований на серйозний удар по російській економіці та її можливості продовжувати агресію проти України.
Євросоюз погодив дев'ятий пакет санкцій проти РФ: що в нього входить
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейський Союз погодив дев'ятий пакет санкцій проти Росії. Про це йдеться на офіційному сайті Єврокомісії.

Пакет доповнюється повною забороною ЄС на імпорт російської сирої нафти морським транспортом і глобальним обмеженням цін на нафту, узгодженим із партнерами G7, обидва вони застосовуються з 5 грудня.

Зокрема, цей пакет містить такі елементи:

  1. Додано майже 200 додаткових фізичних та юридичних осіб до списку осіб, активи яких підлягають заморожуванню.

Це російські збройні сили, а також окремі офіцери та підприємства оборонно-промислового комплексу, депутати Державної Думи та Ради Федерації, міністри, російська проксі-влада на окупованих територіях України та політичні партії.

До цього списку входять ключові постаті, причетні до ракетних ударів Росії по мирних жителів, викрадення українських дітей у Росію та крадіжки української сільськогосподарської продукції.

  1. Введено нові експортні обмеження на чутливі технології подвійного призначення та передові технології, які сприяють зміцненню військового потенціалу Росії та технологічному вдосконаленню.

Це включає двигуни безпілотників, камуфляжне спорядження, додаткове хімічне/біологічне обладнання, додаткові електронні компоненти, які можна знайти в російських військових системах на полі бою.

  1. Найбільш жорсткі експортні обмеження поширюються ще на 168 російських підприємств, тісно пов'язаних з російським військово-промисловим комплексом, з метою позбавити їх доступу до чутливих товарів подвійного призначення та передових технологій.
  2. Нові заборони на експорт будуть поширюватися на додаткові промислові товари та технології, такі як дрони-іграшки/хобі, складні генераторні пристрої, портативні комп'ютери та обчислювальні компоненти, друковані схеми, радіонавігаційні системи, апаратура радіоуправління, авіаційні двигуни та частини двигунів, камери та лінзи.
  3. Додаткові заборони на операції для російських банків: санкції введено ще стосовно трьох російських банків, включаючи повну заборону операцій із Всеросійським банком розвитку регіонів.
  4. Додаткові заборони на російські ЗМІ: ще чотири російські канали потрапили під санкції до ЄС.
  5. Закриття доступу Росії до безпілотників: прямий експорт двигунів для безпілотних літальних апаратів до Росії та експорт у будь-які треті країни, такі як Іран, де є підозра, що вони будуть використовуватися в Росії, тепер обмежені.
  6. На додаток до вже існуючої заборони на інвестиції в енергетичний сектор у Росії нові інвестиції ЄС у російський гірничодобувний сектор також будуть заборонені, за винятком деяких видів сировини.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області