Офіс Президента розкритикував FIFA за відмову показати звернення Зеленського на фіналі Чемпіонату світу

11:19, 18 грудня 2022
Влада Катару погодилася показати відео із «закликом до миру», проте ініціативу заблокувала саме FIFA, пояснюючи, що відео надто політичне.
Офіс Президента розкритикував FIFA за відмову показати звернення Зеленського на фіналі Чемпіонату світу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Офіс Президента розкритикував FIFA за відмову показати звернення Володимира Зеленського на фіналі Чемпіонату світу з футболу, який проходить в Катарі. Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що влада Катару погодилася показати відео із «закликом до миру», проте ініціативу заблокувала саме FIFA, пояснюючи, що відео надто політичне.

Відео з Зеленським вже записане англійською мовою, а в ОП заявляють, що самостійно розповсюдять звернення, якщо FIFA не випустить його в ефір.

«FIFA втратило цінне розуміння футболу - як гри, яка об'єднує народи, а не підтримує існуючі розбіжності», - сказали в ОП.

CNN звернулося до FIFA, але не отримало коментарів. Видання зазначає, що керівний орган світового футболу доклав зусиль, щоб не допустити політичних повідомлень на Чемпіонаті світу у Катарі.

Крім того, CNN отримало саму промову Зеленського, записану напередодні фіналу. У ролику президент каже, що футбол покликаний об'єднувати світ і закликає до «Чемпіонату світу, а не світової війни».

«Цей Чемпіонат світу вкотре довів, що різні країни та національності можуть вирішувати, хто сильніший у фейр-плей, а не в грі з вогнем, на зеленому полі, а не на червоному полі бою», - говорить Зеленський у відео.

Раніше ми писали, що Міжнародна федерація футболу (FIFA) відхилила прохання Президента Володимира Зеленського виступити з посланням про мир на фіналі чемпіонату світу з футболу в Катарі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді