Палата представників США вперше за 100 років провалила обрання спікера

08:45, 5 січня 2023
Кандидат на роль спікера від Республіканської партіі в Палаті представників Кевін МакКарті вшосте за два дні не набрав достатньої кількості голосів.
Палата представників США вперше за 100 років провалила обрання спікера
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Лідер республіканців у Палаті представників США Кевін Маккарті не зміг заручитись достатньою кількістю голосів для того, щоб його обрали спікером. Про це стало відомо із трансляції засідання.

Це перший із 1923 року випадок, коли на цю посаду, одну з найвищих в американській владній ієрархії, визначеного кандидата не призначено з першої спроби.

Так, 57-річний республіканець, який обирається до Конгресу від Каліфорнії з 2007 року,  не зміг із шостої спроби стати спікером Палати.

Маккарті потрібно було 218 голосів, проте він набирав 202-203. Проти нього у трьох турах голосували близько 20 крайніх правих трампістів, які вимагають поступок, зокрема щодо процедури імпічменту спікеру.

Перед повторним голосуванням 4 січня Маккарті підтримав експрезидент США Дональд Трамп. Однак це не допомогло – він знову програв три поспіль голосування з результатом у 201 голос.

Нове голосування заплановане на 5 січня. Палата представників вирішила оголисити перерву для консультацій до 20:00 за місцевим часом.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віталій Марчак
    Віталій Марчак
    заступник голови Чернівецького апеляційного суду
  • Ігор Залімський
    Ігор Залімський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду