РФ збирається мобілізувати 500 тисяч осіб в січні, — розвідка

12:19, 7 січня 2023
В ГУР розкрили плани Росії щодо наступу.
РФ збирається мобілізувати 500 тисяч осіб в січні, — розвідка
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українська військова розвідка заявила, що РФ збирається віддати наказ про мобілізацію 500 000 призовників у січні на додачу до 300 000, призваних у жовтні, що є ще однією очевидною ознакою того, що Путін не має наміру припиняти війну. Про це повідомляє The Guardian.

Заступник начальника військової розвідки України Вадим Скібіцький заявив, що призовники імовірно візьмуть участь в російських наступальних операціях навесні та влітку на сході та півдні України.

Росія заперечує, що готує другу хвилю мобілізації, а путін минулого місяця заявив, що «безглуздо» говорити про нову мобілізацію, заявивши, що лише половину раніше мобілізованих відправили в Україну.

Якщо оцінка розвідки виявиться правильною, РФ подвоїть свої довоєнні сили протягом кількох місяців. Військова розвідка України повідомила, що наразі проти України розгорнуто 280 тисяч російських сухопутних військ.

Скібіцький сказав, що РФ потрібно близько двох місяців на підготовку мобілізованих, і будь-який успіх росіян на полі бою залежатиме від того, наскільки добре озброєні та навчені росіяни. За його словами, багато що також залежатиме від продовження постачання в Україну західних озброєнь для оснащення нових резервних частин, які готує Україна.

«Якщо росія програє цього разу, то режим путіна рухне», – сказав Скібіцький, назвавши майбутні 6-8 місяців останнім поштовхом.

Він сказав, що Україна очікує, що останню хвилю мобілізації буде оголошено 15 січня, після періоду зимових канікул у РФ.

«Ми очікуємо, що вони вестимуть наступ у Донецькій та Харківській областях, а також, можливо, Запорізькій, але у Херсонській області та Криму їм доведеться оборонятися. Саме така кількість чоловіків їм буде потрібна для такого завдання», – сказав Скібіцький, пояснивши, чому вони очікують на мобілізацію півмільйона людей.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віталій Марчак
    Віталій Марчак
    заступник голови Чернівецького апеляційного суду
  • Ігор Залімський
    Ігор Залімський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду