Британська розвідка пояснила, про що свідчить вирок Гіркіну

15:26, 26 січня 2024
Після заколоту Пригожина у Кремлі панічно бояться інакомислення, — вважають британські фахівці.
Британська розвідка пояснила, про що свідчить вирок Гіркіну
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вирок терористу Ігорю Стрєлкову-Гіркіну «відбиває зміну ситуації біля рф після заколоту Євгена Пригожина», - йдеться в повідомленні Міністерства оборони Британії.

Вчора, 25 січня, Гіркіна засудили у москві до чотирьох років позбавлення волі за «публічне розпалювання екстремістської діяльності» начебто через його критику ведення війни проти України.

«Гіркін воював на Донбасі у 2014 році і певний час був «міністром оборони днр». У 2022 році він висловився в блозі підтримки вторгнення в Україну, але пізніше виступив із «різкою критикою» російського керівництва та його керівництва «спеціальною військовою операцією», – йдеться у повідомленні.

Гіркіна було заарештовано в липні 2023 року після заколоту Пригожина, а в листопаді 2023 року він заявив про свій намір балотуватися на виборах президента рф 2024 року.

За даними британської розвідки, «після заколоту кремль став більш чутливим до критики проведення ним «спеціальної військової операції» з боку консервативних націоналістів, оскільки вони є однією з небагатьох альтернативних путінському керівництву, що заслуговують на довіру».

«Вирок Гіркіну є частиною ширшого переслідування тих, хто критикує кремль і війну в Україні, і відображає авторитарніший характер життя в путінській росії», – зазначають у Міноборони Британії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді