Starlink постачають до рф через треті країни, окупанти використовують їх на лінії фронту, — ГУР

13:41, 12 лютого 2024
Розвідка зазначає, що у новому році окупанти почали більш «системно і налагоджено» використовувати Starlink на лінії фронту.
Starlink постачають до рф через треті країни, окупанти використовують їх на лінії фронту, — ГУР
Фото: Getty Images
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Системи супутникового зв'язку Starlink надходять у продаж до країни-агресора через треті країни. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

«росія продовжує працювати через так званий паралельний імпорт, а по суті - контрабанду. Так, через треті країни, ми не будемо називати конкретні країни, ця інформація потребує уточнення, але Starlink у вільному продажі на території рф, на відкритих онлайн-майданчиках...

Ніхто не стверджує, що офіційно відбувається продаж Starlink росіянам. Але сьогодні рф - не лише країна-терорист номер один, а і країна-контрабандист номер один, тому це проблема, над якою сьогодні працюють», — зазначив Юсов.

Представник ГУР додав, що у новому році окупанти почали більш «системно і налагоджено» використовувати Starlink на лінії фронту.

«На ці пристрої та девайси окупанти роблять ставку. Звісно, триває робота з нейтралізації цієї загрози. Ми зараз усі загрози розкривати не будемо», — наголосив Юсов.

Раніше стало відомо, що країна-терорист використовує системи глушіння, щоб заблокувати українським силам оборони доступ до комерційних супутників Starlink. 

Також у розвідці розповіли, що окупанти почали використовувати термінали Starlink на захоплених територіях України. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду