Бельгія надасть Україні військову допомогу на 412 млн євро

15:57, 19 березня 2024
Уряд Бельгії схвалив додаткову військову допомогу Україні.
Бельгія надасть Україні військову допомогу на 412 млн євро
Джерело фото: omr.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд Бельгії ухвалив рішення про надання трьох пакетів додаткової військової допомоги Україні на загальну суму 412 мільйонів євро. Про це повідомила міністр оборони Бельгії Людивін Дедондер, пише Belga News Agency.

У рамках цієї ініціативи в тісному співробітництві з Нідерландами Бельгія передасть Україні три мінні тральщики, а також організує базове навчання для персоналу у Військово-морській академії, забезпечуючи технічне обслуговування тральщиків.

Другий пакет допомоги передбачає закупівлю броньованих санітарних машин, їх модернізацію та передачу Україні. Також планується спільна закупівля розвідувальних безпілотників і надання близько 300 німецьких броньованих машин Lynx.

Найбільша частина третього пакету допомоги становить постачання артилерійських боєприпасів на суму 373,1 мільйона євро. Ці боєприпаси передадуть з власних запасів Міноборони Бельгії та шляхом міжнародних групових закупівель у різних компаній.

Усі ці заходи разом досягають загальної суми у 412 мільйонів євро. Така допомога у 2024 році складе 575,7 мільйона євро, що відображає фінансову підтримку Бельгії для України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд